събота, 10 март 2018 г.

Отстранена е аварията на магистралния водопровод край с. Присово

Снимка и информация: Община Велико Търново

ВиК-аварията на магистралния водопровод край с. Присово вече е отстранена. Водата ще бъде пусната, а в следващите часове предстои достигането й до Велико Търново и всички засегнати населени места.
Кметът Даниел Панов благодари на ръководството на „ВиК Йовковци” ООД и на управителя инж. Димитър Владов за бързата организация на ремонтните дейности. Той изказа благодарност също на главния инженер на дружеството Илия Сирмов, както иа целия му екип от повече от 25 служители, работили по отстраняването на аварията над 11 часа.


Кметът Даниел Панов посети ВиК-аварията, очакват пускане на водата тази вечер

Снимки и информация: Община Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети мястото на ВиК-аварията, засегнала централния водопровод в района на с. Присово. На място той провери хода на строителните работи. Ремонтът напредва – вече е отстранена засегната част, предстои поставянето на нова тръба от типа „φ 1000”, както и заваряването й.
Ако всичко върви по план и няма непредвидени обстоятелства, водата може да бъде пусната още тази вечер около 20,00 ч. – далеч преди обявения краен срок.

Аварията е възникнала около 2,00 ч. през нощта на 9 срещу 10 март. В 4,30 ч. в съботната сутрин екипите на „ВиК Йовковци” ООД са били на място и са създали необходимата организация на ремонтните дейности.
Кметът Даниел Панов благодари за бързата и навременна реакция за решаването на проблема, засегнал цяло Велико Търново и още 14 населени места от общината.
По разпореждане на Панов в кварталите „Бузлуджа”, „Зона В”, „Картала”, „Колю Фичето” и „Чолаковци” са разположени водоноски. Те са осигурени със съдействието на регионалната пожарникарска служба, ОП „Зелени системи” и частни фирми. От цистерните великотърновци могат да си набавят вода, която става само за миене. Две водоноски има в Дебелец и в Килифарево.

Кметът Даниел Панов осигури водоноски в кварталите на Велико Търново заради ВиК аварията

Снимка и информация: Община В. Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди осигуряването на водоноски на различни места в Старата столица, във връзка с възникналата тази нощ ВиК-авария на централен водопровод. От цистерните великотърновци могат да се снабдят с вода – тя е предназначена само за миене.
Водоноските в Старата столица са пет и се намират на следните места: кв. "Чолаковци" - в центъра на квартала; кв. "Бузлуджа" - край пазара; кв. "Зона В" - на кръстовището до денонощния магазин; кв. "Колю Фичето" - край магазин "Стиви"; кв. "Картала" - на автобусното обръщало.
Водоноските са осигурени със съдействието на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, ОП "Зелени системи" и частни фирми.
Още две цистерни с вода ще бъдат осигурени за Килифарево и за Дебелец.

Хиляди останаха без вода. Авариен ремонт спря водоподаването във Велико Търново и 14 населени места в района

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати,  че във връзка с авариен ремонт на Йовковска деривация в землището на с.Присово ,днес 10.03.2018 г.(Събота) от 02:00 ч. до 24:00 ч. на 11.03.2018 г. (Неделя) ще бъде спряно водоподаването за гр.В.Търново, гр.Дебелец, с.Пчелище, с.Присово, с.М.чифлик, с.Самоводене, с.Балван, с.Леденик, с.Шемшево, с.Момин сбор, с.Пушево, с.Ветренци, с.Емен, с.Ново село, с.Беляковец.
При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново