четвъртък, 1 март 2018 г.

Община Велико Търново преработва проекта за тренировъчното игрище до спортното училище

Снимка и информация: Община Велико Търново

По инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов е възложено преработване на проекта за тренировъчното футболно игрище с изкуствена настилка до Спортното училище. Проектантите трябва да представят разработката в десетдневен срок. След това предстои внасянето й в Министерството на младежта и спорта.
При последното си посещение във Велико Търново заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева пое ангажимент за приоритетното разглеждане на преработения проект.
С актуалния ход на процедурите заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев запозна представители на инициативен комитет, треньори и млади таланти от школата на ФК „Етър“. Той заяви, че строителните дейности могат да стартират през настоящия строителен сезон.
Идеен проект предвижда създаването на още едно тренировъчно игрище за футбол, което да бъде с естествена настилка и да бъде изградено западно от стадион „Ивайло“. За осигуряване на финансиране Даниел Панов води разговори с Българския футболен съюз.
С реализацията на инвестиционните намерения ще бъдат подобрени условията за развитие на детско-юношеския футбол.

Петметрова мартеница краси Велико Търново

Снимка и информация: Община В. Търново

Доброволци от Велико Търново измайсториха петметрова мартеница. В творческата работа участваха млади хора от клуб „Заедно успяваме“ и самодейци от организацията на хората с увреждания в Старата столица. За изработката на мартеницата те използваха бяла и червена прежда с обща дължина 36 000 метра.
Големият български символ бе закачен на сградата на Община Велико Търново по повод Баба Марта. Ентусиастите сътвориха и по-малки мартеници, които са поставени пред Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Регионалното управление на образоването.
Инициативата бе на клуба на хората с увреждания и веднага срещна подкрепата на организацията „Заедно успяваме“ с председател гл. асистент Ваня Димитрова.

Стоянка Мутафова зарадва почитателите си във Велико Търново


Голямата българска актриса Стоянка Мутафова зарадва почитателите си във Велико Търново. Над два часа продължи срещата й с публиката, запълнила до краен предел голямата заседателна зала на общината. С голям интерес великотърновци узнаха как е създаден Сатиричният театър, кои са били първите роли на Госпожа Стихийно бедствие, както и какво я свързва със Старата столица.

Стоянка Мутафова сподели, че неин голям приятел е бил писателят Емилиян Станев, а на театралната сцена е играла с друг голям великотърновец – Константин Кисимов.
По време на разговора бе представена биографичната книга за актрисата „Добър вечер, столетие мое“, написана от дъщеря й Мария Грубешлиева – Муки. В края на срещата почитателите на Стоянка Мутафова я зарадваха с бурни аплодисменти и много цветя, а букет бе връчен и от името на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Стоянка Мутафова гостува във Велико Търново по покана на Клуб 7.



Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново