понеделник, 26 февруари 2018 г.

Всички снегопочистващи машини във Велико Търново ще работят и през нощта

Снимки и информация: Община Велико Търново

20 снегопочистващи машини ще работят във Велико Търново и през нощта. Улиците са нормално проходими при зимни условия, а при температури от -7 градуса снеговалежът продължава вече близо денонощие. Очакванията са снежната покривка да достигне до 30 сантиметра.

Още в 5,30 ч. тази сутрин кметът на Старата столица Даниел Панов свика оперативен щаб, който да следи непрекъснато обстановката и да координира дейността на фирмите по зимна поддръжка. Даниел Панов също провери дейностите по снегопочистването в различни локации на града.
Над 300 тона са инертните материали, разпръснати по улиците. Докато продължават валежите, приоритетът е поставен върху главните пътни артерии и маршрутите на градския транспорт. Автобусите продължават да се движат нормално и без закъснения. След края на снеговалежа техниката ще бъде насочена и по вътрешните квартални улици.
Близо 70 служители на ОП „Зелени системи“ са ангажирани с почистването на тротоари, стълбища и обществени пространства. Утре сутрин те ще излязат още в 5,30 ч.
„Не тръгвайте на път без адекватно подготвени автомобили. Паркирайте така, че да не затруднявате снегопочистващите машини. При премахване на снега от автомобилите го събирайте на купчини“, обърна се Даниел Панов към жителите на Велико Търново.
Пътищата в общината са проходими при зимни условия. Няма населени места с ограничен достъп, с проблеми във водо- или енергоснабдяването.

Велико Търново отбелязва 140 години от Освобождението. Вижте събитията през седмицата

Снимка и информация: Община Велико Търново
Велико Търново ще отбележи Националния празни 3 март и 140 години от Освобождението на България. Вижте и останалите събития през седмицата в приложеното изображение.



Улиците във Велико Търново и пътищата в общината са проходими при зимни условия

Снимки и информация: Община В. Търново

Улиците във Велико Търново и пътищата в общината са проходими при зимни условия. 20 машини работят по пътната мрежа в Старата столица. Над 180 тона са разпръснатите инертни материали от започването на валежите от сняг, продължаващи вече 14 часа. Затруднения създават поривите на вятъра и отрицателите температури, които и към момента се задържат в рамките на -7 градуса по Целзий.
Още в 5,30 ч. тази сутрин кметът Даниел Панов свика оперативния щаб, който непрекъснато следи обстановката в града и общината и координира дейностите по снегопочистване. Няма населени места без ток и вода, няма и затворели или непроходими пътища.

Във Велико Търново с приоритет се обработват главните улици и булеварди, както и маршрутите на градския транспорт. Близо 50 километра е първостепенната пътна мрежа. След спирането на валежите техниката ще бъде пренасочена по второстепенните улици, които са с обща дължина от 64 километра. Над 60 служители на ОП „Зелени системи“ почистват тротоарите, стълбищата и обществените пространства.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов апелира към жителите на старопрестолния град да не предприемат пътувания с неподготвени автомобили, особено ако последните са с летни гуми, а в днешния ден да използват обществения транспорт. Градските автобуси се движат нормално и по разписание.

Съгласно Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи. Община Велико Търново напомня на притежателите на автомобили да събират снега на купчини, а да не го хвърлят по улиците.
Сигнали, свързани със зимната обстановка, могат да бъдат подавани на телефон 062/619102.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново