сряда, 7 февруари 2018 г.

Предстои цялостно измиване на улиците във Велико Търново

Снимка и информация: Община Велико Търново
Цялостно измиване на улиците във Велико Търново предстои в най-скоро време. Процесът ще започне веднага, щом температурата на въздуха нощем се задържи положителна. Средносрочните метеорологични прогнози сочат, че това ще се случи след 19 февруари. Самото миене ще бъде във вечерните и нощните часове, когато трафикът е по-слаб.
Вече започна подготовката на улиците за измиването им. Над 40 служители на общинското предприятие „Зелени системи” почистват остатъците от инертните материали, разпръснати досега по уличната мрежа. Предстои обработката на настилките и с автоматизираната машина за метене.
Служителите на ОП „Зелени системи“ са разпределени в екипи и по райони. Почистването започна по централните улици на старопрестолния град, а през тази седмица се работи в квартал „Колю Фичето“.
Последващото измиване ще стартира от най-високите части на Велико Търново, ще обхване както централната част, основните булеварди и улици, а също и кварталите.


Вижте новия облик на тротоарите в Старо Търново

Снимки и информация: Официална Фейсбук страница на Даниел Панов

Близо 40 улици и площадни пространства в старата градска част на Велико Търново, включително и в квартал „Варуша“, ще бъдат цялостно обновени. Това съобщи кметът Даниел Панов в страницата си във Фейсбук. 

Строителните дейности вече започнаха и включват подмяна на настилки, на улично осветление, парапети, оформяне на зелени кътове и др. Финансирането е осигурено по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. 

"Подобна по мащабите си рехабилитация на градската среда в Старо Търново не е предприемана. Калдъръмените улици ще запазят автентичния си вид. Строителната дейност води до временни затруднения в движението, но нека бъдем търпеливи. Всичко, което правим, е за още по-добрия облик на Старата столица", коментира Панов.

Предстои мащабно обновяване на инфраструктурата в квартал „Чолаковци“, както и на пешеходната връзка между „Чолаковци“ и кв. „Бузлуджа“.

Демонтират елементите от старата тролейбусна мрежа

Информация: Община В. Търново

Във Велико Търново демонтират елементите и съоръженията от бракуваната тролейбусна мрежа. По разпореждане на кмета на Старата столица Даниел Панов бе ускорено премахването на конзолите, стрелките и обтегателните въжета. Вече са свалени са близо 100 от общо 455 елемента.
Дейността е възложена от Общината и се извършва по график. Екипи на сектор „Пътна полиция“ регулират движението в участъците, в които се работи.
Вече са демонтирани са всички конзоли по улица „Оборище”, елементи в района на Съдебната палата и по булевард „България“. Работата продължава в посока улица „Полтава“.
Екологичният транспорт във Велико Търново ще бъде възстановен с проект за интегриран градски транспорт, който ще бъде финансиран по оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020. Една от мерките е внедряването на електрически автобуси в системата на обществените превози.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново