сряда, 13 декември 2017 г.

Продължават проверките за изоставени автомобили във Велико Търново

Снимка и информация: Община Велико Търново


Продължават проверките за изоставени автомобили във Велико Търново, които задръстват улиците и междублоковите пространства. Огледите са планирани според сигналите, постъпили от великотърновци. Сред последните принудително преместени автомобили са малък микробус, изоставен в квартал „Бузлуджа“, както и изляза от употреба лека кола на ул. „Мармарлийска“. С дейността е ангажирана оторизирана фирма, с която Община Велико Търново има сключен договор.

При констатиране на моторни превозни средства, чиито регистрационни номера не са свалени, ангажираната с инспекцията общинска комисия издирва собствениците и им издава предписания за доброволно преместване. Повечето от притежателите изпълняват инструкциите. Ако няма действия от страна на собственика, следва принудително преместване на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. Притежателят на премахнатото возило има право да си го прибере обратно в 14 дневен срок, като заплати таксите за репатриране и престой.

Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства третира изоставените автомобили като отпадък при следните хипотези: прекратена регистрация от лицензиран застраховател, липса на заверен знак за технически преглед за повече от две години. Последното условие е автомобилът, макар и регистриран, да е изоставен върху имот държавна или общинска собственост.

За период от година и половина репатрираните автомобили са 43, като сред тях има дори малък пътнически автобус.

Великотърновски деца изписаха 700 картички за Коледа и Нова година

Снимка и информация: Община Велико Търново


Деца от великотърновските детски градини и училища изписаха 700 поздравителни картички за Коледа на Нова година. Всяка от тях е ръчно изработена и украсена, уникална по своята визия и съдържание. Малчуганите от Старата столица сътвориха картичките в продължение на няколко дни, в часовете и занималните по рисуване.
От името на кмета на Велико Търново Даниел Панов ръчно изработените поздравления са изпратени до всички институции на национално, регионално и местно ниво, до неправителствени организации и клубове, дипломатически представителства и партньори на общината.

„Благодаря на децата на чудесните коледни ръкоделия. Картичките показват колко талантливи и артистични творци са малките великотърновци“, коментира Даниел Панов. 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново