петък, 8 декември 2017 г.

Коледният благотворителен бал събра средства за две нови детски площадки във Велико Търново

Снимка и информация: Община Велико Търново
Обновяване на две детски площадки във Велико Търново ще започне със средствата, събрани по време на Коледния благотворителен бал на кмета Даниел Панов. Нови катерушки, люлки, пързалки и други съоръжения за игра съвсем скоро ще радват малчуганите в детските градини „Слънце“ и „Първи юни“. Това бе каузата на голямото благотворително събитие, събрало повече 340 гости. Представителите на бизнеса и обществениците отново се доказаха като съпричастни и солидарни с всяка инициатива, а каузата на бала бе напълно изпълнена.

Цялата набрана сума достигна 29 022 лева и бе отчетена пред нотариус. Част от тези средства са и 12 600 лева от Коледния благотворителен бал през 2015 г. Тогава каузата бе стартиране на кампания за ново виенско колело. Решено бе сумата да бъде вложена в двете детски площадки, тъй като инвестицията е за малчуганите във Велико Търново, а проектът за атракциона може да бъде финансиран от Европа. С допълнителната подкрепа на бизнеса ще бъдат осигурени и необходимите над сумата от 29 022 лева средства. Това ще позволи пълното обновяване на двете площадки.

Даниел Панов благодари на многобройните гости, отзовали се на благотворителната инициатива и дарили лични средства. Той изказа признателност на клубовете „Лайънс Царевец”, „Лайънс Велико Търново – Арбанаси”, „Св. Патриарх Евтимий”, „Зонта” и „Ротари”, които имаха много важна роля за организацията и провеждането на голямото събитие. Даниел Панов подчерта високата висока гражданска активност на бизнеса, голямата ролята на благодетелите за просперитета на Велико Търново и важната подкрепа, която оказват за проектите и каузите.

„Велико Търново е единственият град в Централна Северна България с позитивен прираст. Все повече млади хора избират да останат тук, да създадат семейства, да се реализират професионално, да развиват  бизнес. Благодаря ви, че подкрепихте нашата инициатива – тя е насочена към децата, а именно те са бъдещето на Велико Търново. С вашата подкрепа и с реализацията на проектите ни за образователна инфраструктура, съвсем скоро всички детски градини ще имат нови детски площадки и дворове за пример“

„Благодаря ви, че сме заедно и че сме единни, за да бъде Велико Търново все по-добър град за живеене, образование, кариера, бизнес, туризъм. Това наистина се случва. Заедно успяваме и заедно водим Старата столица напред“, обърна се Даниел Панов към гостите. Той пожела на всички присъстващи да щастливи коледни и новогодишни празници.



„Биг бенд Велико Търново“ отбеляза 50-годишния си юбилей с впечатляващ концерт

Снимки и информация: Община В. Търново

С впечатляващ концерт Общинският духов оркестър, известен и като „Биг Бенд Велико Търново“, отбеляза своя 50-годишен юбилей. Голямото музикално събитие събра близо 1000 жители и гости на Старата столица в залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Публиката бурно аплодира всяко изпълнение на музикантите, енергично дирижирани от ръководителя на бенда – маестро Владимир Бошнаков.
Специални гост-изпълнители бяха майсторът на българската естрада Орлин Горанов и популярната певица Веси Бонева. Входът за големия галаконцерт бе свободен, а събитието бе част от пъстрата културна програма във Велико Търново по случай предстоящите коледни и новогодишни празници.
От името на кмета Даниел Панов маестро Владимир Бошнаков прие почетен знак и специална Старопрестолна грамота, издадени за 50-годишния юбилей на оркестъра. Диригентът бе отличен и с почетен знак от Съюза на българските музикални и танцови дейци. Организацията награди концерт-майстора на бенда Пламен Павлов, както и предишния диригент Харалампи Попов.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново