вторник, 5 декември 2017 г.

Коледен автобус потегля във Велико Търново

Снимка: Архив Община В. Търново
Информация: Община туристическа агенция "Царевград Търнов"
Коледен автобус потегля във Велико Търново. Специални разходки с много изненади за малчуганите от детските градини организира през декември Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, със съдействието на транспортна фирма “Надежда“.

Децата ще пътуват с шарен коледен автобус до крепостта Царевец, а зад волана ще е самият Дядо Коледа. Главната спирка ще е Коледният базар в парк „Марно поле“. В Коледната поща малчуганите ще могат да пуснат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия.

Първата празнична обиколка на Велико Търново ще е на 8 декември, а пасажери ще бъдат децата от детските градини „Здравец“ и „Слънце“. Пътуванията продължават по следния график: 11 декември – за ДГ „Ивайло“ и ДГ„Първи юни“; 12 декември – за ДГ „Слънчев дом” и ДГ „Соня”; 13 декември – за ДГ „Пролет” и ДГ „Св.св. Кирил и Методий”; 14 декември – за ДГ „Иванка Ботева”; 15 декември – за ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Райна Княгиня”; 18 декември – за градините от Килифарево  и Дебелец; 19 декември – за ДГ „Ален Мак” и на 20 декември - за ДГ „Евгения Кисимова“.
 
Снимка: ОТА "Царевград Търнов"
При пристигането си на Коледния базар малчуганите ще се включват в отварянето на коледния календар, който отброява дните до настъпването на най-светлия християнски празник - Рождество Христово. Както се полага на празник, децата ще получат и подаръци – торбички с лакомства, осигурени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на "Кармела 2000" ООД, "Престиж-96" АД, "Лозев" ЕООД и "Екстрапак" ООД.
Снимка: Община Велико Търново

Още много изненади и забавления за най.малките ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на Велико Търново. Различните концерти, магически спектакли, шоу програми и специалния атракцион с въртележки и виенско колело  гарантират доброто настроение, както на  децата, така и на техните родители.



Вижте кога са безплатните прожекции на аудиовизуалния спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина"

Снимка: Община Велико Търново
Информация: Община туристическа агенция

Пет безплатни прожекции на шоуто "Царевград Търнов - звук и светлина" ще гледат  жителите и гостите на Велико Търново през декември. Подаръкът е дело на общината и общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, със съдействието на кмета на Старата столица Даниел Панов. 

Аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“, който е популярен в целия свят, ще може да бъде наблюдават от площад „Цар Асен I”, намиращ се точно пред историческия хълм.

Програма за безплатните излъчвания:

8 декември /петък/ - 19:00 ч.

16 декември /събота/ - 18:00 ч.

23 декември /събота/ - 18:00 ч.

25 декември /понеделник/ - 18:00 ч.

30 декември /събота/ - 18:00 ч.

За прожекциите на 16 и 23 декември великотърновци и и гостите на града имат право на избор – те могат да наблюдават спектакъла безплатно от площада пред Царевец, или да бъдат на топло на панорамната площадка. Вторият вариант е платен, а цените на билетите са 20 лева за възрастен и 10 лева за дете.

Топли класни стаи посрещат децата и учениците въпреки повредата на парното

Снимка и информация: Община В. Търново

Всички класни стаи в училищата и детските градини във Велико Търново са топли въпреки повредата в част от мрежата на парното. Единствените образователни институции, които са абонати на „Топлофикация ВТ“ и все още нямат друга алтернатива за отопление, са детска градина „Ален мак“, Спортно училище и СУ „Г. С. Раковски“. Те обаче попадат в райони, които не са засегнати от аварията.

Всички останали образователни институции във Велико Търново разполагат както с основен, така и с алтернативни източници на топлинна енергия. Това гарантира нормален учебен процес през целия зимен сезон.  

Повреденият топлопровод се намира на улица „Филип Тотю“, край стадион „Ивайло“. Намиращите се в тази зона училища и детски градини са с отопление на газ, а температурите в класните им стаи не завият от авариралата мрежа.

            

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново