неделя, 19 ноември 2017 г.

С голям детски концерт Велико Търново отбеляза световния ден на толерантността

Снимка и информация - Община Велико Търново


С голям детски концерт Велико Търново отбеляза Международния ден на толерантността – 16 ноември. Във вечерните часове на вчерашния ден малчуганите от детските градини „Рада Войвода“ и „Иванка Ботева“ зарадваха с талантливите си изпълнения своите родители, близки и приятели, учители и стотици души публика. На сцената в голямата зала на общината те пяха, танцуваха и забавляваха гостите с различни актьорски сцени.
Концертът се проведе с подкрепата на Община Велико Търново и на кмета Даниел Панов. Младите таланти и публиката бяха приветствани от заместник-кмета на Старата столица Ганчо Карабаджаков. Сред гостите бяха също областният управител Любомира Попова, общински съветници, представители на институции, организации и др.

Даниел Панов откри годишната конференция на браншовете дървообработване и мебелно производство

Снимка и информация - Община Велико Търново


Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов откри шестата годишна конференция на браншовете дървоообработване и мебелно производство. Събитието в Старата столица събра близо 200 представители на фирми от двата сектора, както и много гости. В откриването участва и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.
Даниел Панов приветства организаторите от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост в България, предприемачите и гостите. Той изрази удовлетвореност, че именно Велико Търново е център на национална среща от подобен голям калибър. Панов подчерта, че местната власт ще работи още по-усилено за създаването на оптимална бизнес среда, за облекчаване на административните процедури и за насърчаване на родното производство.
Даниел Панов посочи, че Велико Търново ще се превърне в един от най-големите логистични центрове в страната с реалиацията на стратегическата инфраструктура за Северна Българя – съединяването на магистрала „Хемус“ и строителството на високоскоростния път Русе – Свиленград, част от Девети европейски коридор. Отличната образователна мрежа в Старата столица, двата университета и високообразованото население също са благоприятстващи фактори за всички инвеститори, каза още кметът.
В рамките на конференцията, която продължава през целия ден, ще бъдат връчени годишни награди за инвеститор, износител, иновация, най-бързо развиващите се малки, средни и големи предприятия, принос в образователната система и др. Обсъдени бяха теми за иновациите в производствата, повишаване на конкурентоспособността, развитието на професионалното образование и др.

С нови кампании запознават великотърновския бизнес с европейската програма за конкурентоспособност

Снимка и информация - Община Велико Търново



С повече кампании и информационни събития във Велико Търново местният бизнес ще бъде запознат с възможностите, които предлага оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”. Това стана ясно след среща между кмета на Даниел Панов и заместник-министъра на икономиката Александър Манолев, който гостува в Старата столица. Двамата обсъдиха голямото значение на европейските фондове за насърчаване на местната икономика.
Даниел Панов подчерта, че през последните години в старопрестолния град се наблюдава устойчив туристически ръст, който насърчава и други свързани сектори. Велико Търново има редица развити отрасли в сферата на леката промишленост, а предприятията имат нужда от помощ за подобряване на материалната база и инвестиции в иновации. Европейските фондове предоставят подобни възможности, а информационните събитията за бизнеса ще бъдат организирани в най-скоро време.
            От началото на новия програмен период компании от региона са спечелили 41 проекта, а общата стойност на сключените по тях договори надхвърлят 21,6 милиона лева, стана ясно по време на срещата. Даниел Панов и Александър Манолев бяха единодушни, че в резултат на доброто партньорство между изпълнителната и местната власт могат да бъдат постигнати още по-добри резултати до края на програмния период.
            Министерството на икономиката, Националното сдружение на общините, чийто председател е Панов, и Община Велико Търново ще работят в сътрудничество и за завишаване на контрола с кантарите и везните на пазарите и тържищата. „Предлагаме съвместно с кметовете по места да бъде направен пълен преглед на действащата нормативна уредба и да бъдат въведени изисквания, според които при получаването на разрешение всеки търговец ще трябва да предостави доказателства, че везната, с която ще работи, отговаря на законовите изисквания“, каза зам.-министър Манолев. По думите му към момента това е едно от най-честите нарушения, което инспекторите от Държавната инспекция за метрологичен и технически надзор установяват при проверките.
Даниел Панов посочи, че това основен проблем и за местната власт, а често явление са жалбите от хора, които имат съмнение, че са били излъгани при пазаруването от пазари и сергии. „Нужно е да направим пълен анализ и обсъждане в Националното сдружение на общините. Мисля, че колегите биха били склонни да подкрепят промени, които ще защитят потребителските права”, каза Даниел Панов.

Част на Велико Търново остава без ток в четвъртък (23 ноември)

На 23.11.2017 г. от 08:30 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - ул. "Никола Габровски" 90 и 92, фирмите в района на Земеделски колеж и фирмите в района на "Вакуумтерм" АД.

Населени места в община Велико Търново остават без ток в следващите 5 дни (20 - 24 ноември)

В периода 20.11.2017 г. - 24.11.2017 г. от 08:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: Община Павликени и Община Велико Търново: в различни части на гр.Бяла Черква, с. Вишовград, с. Емен, с. Мусина, с. Русаля, с. Росица, с. Дичин, с. Водолей, с. Паскалевец, с. Лесичери, с. Стамболово, с. Дъскот, с. Батак, с. Сломер и с. Карайсен.

България е сред лидерите по ръст на продажбите на Черен петък


Броени дни ни делят от Black Friday – един от най-важните дни в електронната търговия. Тази година датата е 24 ноември и се очаква тя да донесе дори по-големи продабни и резултати, продължавайки тенденциите от 2016 г.


По данни на технологичната компания RTB House през ноември 2016 г. електронните магазини в България отчитат четворен ръст на посещенията, което поставя страната ни сред шампионите в Европа. За сравнение, средните стойности на Стария континент са около 170% ръст в конверсиите и близо 65% - в посещенията за целия месец ноември. И това е ясен знак, че българската електронна търговия се развива със светкавични темпове и предвижданията за запазване на темповете на растеж в сектора са напълно реалистични.

Сред най-добре представящите се други пазари по време на ноемврийската лудост са Гърция със 150% повече трафик и 225% ръст в конверсиите, Испания със 72% повече трафик и 205% ръст в конверсиите и Холандия, която постига 205% повече конверсии само с 20% увеличение на посещенията.

Black Friday е първият връх на празничния сезон и съответно – първият шанс онлайн търговците да покрият високите таргети. Според изследване на Adobe Digital Insights, миналата година общият оборот на онлайн продажбите е надминал 3 милиарда долара. И цифрите се очаква да се покачат тази година, заедно с постоянно растящите резултати на виртуалния сектор като цяло. Големите опашки, ограниченото време и хилядите клиенти на реалните търговски обекти водят потребителите все по-често към онлайн пазаруването, за да избегнат тълпите.

Expert.bg

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново