петък, 27 октомври 2017 г.

Силно представяне отново за малките възпитаници на музикално студио „Елита” от старата столица на два от международните песенни конкурси в София и Пловдив

Снимка и информация -
Петя Василева


На Международния фестивал „Кръстопът на музите” – гр.София, Венера Гитева спечели сребърен медал в първа възрастова група до 8г. с песните „Стъпка напред” и Wrecking ball”. Председател на журито бе доц. Етиен Леви, а наградата при най-малките бе извоювана в надпревара с 33 деца от страната и чужбина.
Седмица по-рано, на Международния конкурс „С песен и обич творим добро” в гр.Пловдив, малките певци на вокалния педагог Петя Василева взеха специалните награди на книжарници „Кидс”. Александър Момински на 7г. спечели симпатиите на жури и публика с ”По първи петли” и „Despasito, а Венера Гитева на 8г. представи песните „Лодка в реката” и Wrecking ball”, като взе и наградата на детското жури за най-добро изпълнение на песен на чужд език. Жури на конкурса бяха известните музикални изпълнители Мими Иванова, Ваня Костова и Невена Пейкова.

Кметът Даниел Панов: „Велико Търново е сред шестте града в България, генератори на икономически растеж“

Снимка и информация - Община Велико Търново


Велико Търново е сред шестте града в България, които са генератори на добрия икономически растеж. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов по време на днешното заседание на общинския съвет, като подчерта, че работещата администрация от отговорни професионалисти има голям принос за добрите резултати.
„Преди шест години веднъж и втори път – преди две години, бях избран от великотърновци, за да съм кмет на всички, без никакво значение от политическите им пристрастия. Хората, които са в екипа ми, са ярко доказателство за това. Като работодател съм избрал най-добрите професионалисти, без да ги деля по никакъв друг критерий. Под всеки изготвен от тях документ стои моят подпис“, категоричен бе Даниел Панов.
„Навръх светлия християнски празник Димитровден, за пореден път общински съветници от БСП използваха трибуната на Общинския съвет, за да говорят неистини, както обикновено – да опитват да насаждат страх, да създават ненужно напрежение в обществото, да обиждат моя екип. Когато има допуснати грешки, нека тези общински съветници ми ги посочат. Вратата на моя кабинет е винаги отворена за конструктивни разговори и предложения. Но с гръмки фрази пред медиите в началото на сесиите резултати няма как да бъдат постигнати. Помагайте за правилните решения за Велико Търново, както го правят депутатите от всички политически сили, избрани от нашия регион“, завърши Панов.

Прочутите семейни Концерти на възглавници ще гостуват за първи път във Велико Търново

Плакат - Организатори
Информация - Община Велико Търново


Най-популярните концерти за малчугани в България ще зарадват великотърновци за Вси Светии

За първи път във Велико Търново родители и деца ще се насладят на прочутите Концерти на възглавници. Вълнуващата програма ще бъде представена два пъти – от 11:00ч и от 17:00ч. в събота на 28.10.2017г. в изложбени зали “Рафаел Михайлов”. Събитието е посветено на приближаващия все по-популярен празник Вси Светии и по този повод всички гости са поканени да дойдат облечени като най-любимите си герои и образи от киното, литературата и музиката. Всички маски, костюми и любими аксесоари за Вси Светии са разрешени, а най-смелият костюм сред преобразените вещици, тикви, принцеси и всякакви чудати същества ще бъде отличен със специална награда.
Концерти на възглавници са проект на Модо България и са оценени от публиката като най-престижния и успешен цикъл от класически концерти за деца в България. Те са първите семейни камерни концерти в страната ни, носители на наградата на Българско Национално Радио и предаването Allegro Vivace за Проект на годината, както и на приза Златна игла, връчван от Classic FM радио.
Концерт на възглавници за Вси Светии е подготвен специално за събитието от любимия на малки и големи Брас квинтети ще представи увлекателна програма с красиви теми от най-известните мюзикъли, опери и други жанрове в класическата музика. Ще прозвучат произведения като „Ню Йорк, Ню Йорк“ от Джон Кандер, Улично движение от Бъйканов, „Холивуд“ от Михаел Щьор и други. Богатият и вдъхновяващ звук на медните духови инструменти тромпет, тромбон, валдхорна и туба ще накара малките крачета да затанцуват в такт с музиката.По традиция ще бъде връчен имедал за най-послушен родител, а след концерта малките зрители ще могат да се докоснат до всеки един от духовите инструменти и да се запознаят с изпълнителите.
Един час преди всеки концерт ще се проведе и Работилница на възглавници, в която децата ще могат да изработят красив сувенир за спомен от концерта. Участието в нея е безплатно.
Билети за събитието се предлагат на място преди всеки концерт и на www.pillows.bg.
Концерт на възглавници е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Детски Дневник, Калинел, FunBook, Дарик радио, Книжарници Хеликон, Sofia live и община Велико Търново.

За контакт:
Фондация “Модо България”
Доротея Доротеева, Координатор
Мобилен: +359 887 307081
E-mail: d.doroteeva@modo.bg

Кметът Даниел Панов и общинската администрация подкрепиха благотворителната кампания за Никол



Общинският съвет също се включва в акцията

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и общинската администрация подкрепиха инициираната голяма благотворителна кампания за 13-годишната Никол Георгиева. Момичето от Старата столица е диагностицирано със заболяването Сарком на Юинг и се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина.
Само вчера сутринта в общинската администрация, общинските търговски дружества и предприятия, както от директорите на детските градини бяха събранинад 3000 лева. Сумата веднага бе преведенапо банковата сметка на момичето. В сградата на кметството и на общински структури вече са поставени дарителници, в които също ще бъдат набирани постъпления.
По време на редовната сесията на Великотърновски общински съвет кметът Даниел Панов предложи за гласуване извънредна точка за отпускането на още 2000 лева от бюджета на Община Велико Търново. Съветниците в местния парламент подкрепиха предложението и решиха да дарят допълнителни 3000 от средствата, предвидени за разходи наОбщинския съвет.
Кметът Даниел Панов благодари на всички, които са откликнали на призива за помощ и подкрепа. „Специални благодарности и признателност изказвам на децата на Велико Търново, които подеха такава мащабна кампания за събиране на средства за Никол, обхванала всички училища, а също и детските градини. Те ни показаха как трябва да се обединяваме и да работим заедно, а не да се делим. Впечатлен съм от тази активност”, коментира Даниел Панов.
За лечението на Никол Йорданова са нужни над 165 000 евро. Дарителската сметка Никол Йорданова Георгиева е : IBAN : BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT), код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF, а също и чрез финансовата платформа PAYPAL на адрес: nadq_2009@abv.bg.

Информация: Община Велико Търново

Даниел Панов е кмет на 2017 година в България

Снимка и информация - Община Велико Търново


Кметът на Велико Търново Даниел Панов спечели голямата награда "Кмет на 2017 година". Престижното отличие бе присъдено от Портала на българските общини -  Кмета.бг. Наградата бе връчена от българския еврокомисар Мария Габриел и е в категория "Голяма община".
В разделите за средна и малка община големите награди "Кмет на годината" получиха управниците на Тутракан и Стамболийски Димитър Стефанов и Георги Мараджиев.
"За мен е изключителна чест, гордост и отговорност да бъда носител на наградата „Кмет на годината” на Kмета.БГ за 2017 година. Да получа това престижно отличие не би било възможно без подкрепата и усърдната работа на моите колеги в Община Велико Търново и на екипа ми в Националното сдружение на общините. Благодаря на всички колеги!
Тази награда е за Велико Търново и всички великотърновци! Благодаря на моите съграждани, че вече шест години заедно превръщаме Старата столица в съвременен европейски град", каза Даниел Панов по време на цеемонията.
Кметът на Старата столица благодари също на българското правителство, начело с премиера Бойко Борисов, като подчета, че централната власт все по-силно се вслушва в гласа на кметовете и на Националното сдружение на общините.
"Благодаря на всички колеги в Националното сдружение на общините. Ние сме най-силната неправителствена организация в България и сме пример за единство", каза още Даниел Панов.
Той посочи, че чрез създадения от Боян Томов и екипа му портал Кмета.БГ общините наистина имат свой дигитален информационен свят, в който всяко постижение веднага става достояние на обществото.
Десетки кметове от цяла България бяха отличени за постижения в различните сектори и обществени сфери. "Поздравям колегите за получените награди. Пожелавам им много бъдещи успехи", добави Панов.
В церемониятата по награждаването участваха също Марко Маркула - вицепрезидент на Европейския комитет на регионите, Искра Михайлова - председател на комисията по регионално развитие  в Европейския парламент, европейският народен представител Андрей Новаков, министрите на туризма и на младежта и спорта - николина Ангелкова и Красен Кралев. Гости на събитието бяха дипломати, представители на различни институции и организации, омбудсманът Мая Манолова.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново