неделя, 22 октомври 2017 г.

Във Велико Търново засаждат 8000 пролетни цветя

Информация: Община Велико Търново
Снимка: Архив Община В. Търново

Над 8000 пролетни цветя ще красят парковете във Велико Търново след по-малко от половин година. Те са от видовете теменужка, незабравка и др., а засаждането им е ежегодна инициатива на общината. С поникването им през пролетта на 2018 г. зелените зони ще придобият още по-приветлив вид.

Повече от 5000 от цветята са засадени в парк „Марно поле“, зелената зона край паметника „Майка България“ и пространството пред Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Изпълнител на дейностите в тези три локации е общинското предприятие „Зелени системи“.

Останалото количество от пролените цветя ще бъде разпределено в другите градски паркове.

Вторият етап от облагородяването на обществените зелени площи ще бъде догодина - в края на зимата и началото на пролетта. Наред със засаждането на летни едногодишни цветя, храстовидна растителност, дръвчета и жив плет, отново ще бъде обявена кампанията „Моята градинка“. Чрез проекта великотърновци ще получат възможност да превърнат пространствата край жилищните сгради в красиви кътове със зеленина и цветя. Предпочитаните растителни видове ще бъдат осигурени от общината.  

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново