вторник, 17 октомври 2017 г.

Пускат следобед водата в района на Самоводската чаршия

До 15,00 ч. ще бъде пусната водата в района на Самоводската чаршия и северните части на квартал "Варуша" във Велико Търново. Това съобщиха от ВиК "Йовковци" ООД. От дружеството по-рано обявиха, че заради авария ограничават водоподаването за улиците "Г. С. Раковски", "Поп Матей Преображенски" и "Капитан Георги Мамарчев".

Във Велико Търново започва кампания срещу трафика на хора

Снимка и информация: Община Велико Търново
Двумесечна кампания срещу трафика на хора започва във Велико Търново, съобщиха от местната комисия за борба с престъплението, която функционира към общината. Целта е повишаване на информираността на хората, тъй като проучване на организацията показало, че все още мнозина не са запознати със същността на противоправното деяния.

Кампанията ще продължи до края на ноември и стартира на 18 октомври с безплатна прожекция на два филма, касаещи трафика на хора и темата за безопасността на интернет. Излъчванията ще се състоят в голямата зала на кметството от 14,30 ч. Час по-късно доброволци ще раздават информационни материали пред сградата на общината.


Бъдещи инициативи в рамките на кампанията ще обхванат темите за рисковете от въвличане в трафик на хора чрез интернет, за възможностите на глобалната мрежа за разследване на престъплението, за похватите на трафикантите на хора и пр. Партньор на организаторите е общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Поставят заключващи механизми на контейнерите за пластмаса

Снимка и информация: Община Велико Търново

Заключващи механизми ще бъдат поставени на жълтите контейнери за пластмаса и метал, разположени във Велико Търново. Кампанията на „Екопак България“ АД има за цел да подобри ефективността на системата за разделно събиране на отпадъци, въведена съвместно с Общината.
С монтирането на механизмите ще бъдат предотвратени вандализмът и нерегламентираното изваждане на пластмасови опаковки от съдовете за смет, посочват от отдел „Околна среда“.

В периода до 20 октомври жълтите контейнери ще бъдат поетапно изтегляни /по около 30 броя на ден/. След оборудването им с приспособления за заключване те ще бъдат връщани по местата си. 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново