сряда, 27 септември 2017 г.

Авария спря топлата вода във Велико Търново

Авария спря топлата вода във Велико Търново, информират от "Топлофикация ВТ". От дружеството посочват, че са предприети дейности по отстраняване на повредите по главния топлопровод. 
опълнителна информация може да получите на телефонен номер 062 64 28 86 и 062 60 31 72. „Топлофикация ВТ” АД поднася своите извинения за временно причинените неудобства на всички клиенти", посочват от компанията.

Ново мобилно приложение улеснява административното обслужване на хора с увреждания

Снимка и информация: Община Велико Търново

Ново мобилно приложение улеснява административното обслужване на хората със слухови и говорни увреждания във Велико Търново. С помощта на таблет и чрез специализиран софтуер, в реално време те ще могат да се свържат с преводач, който да насочва както тях, така и служителите към желаните административни услуги. Видеоконферентната връзка и жестомимичният превод значително оптимизират времето на работа с хората, страдащи от този тип увреждания.
Новата услуга е напълно безплатна и вече е налична в Центъра за услуги и информация на гражданите, намиращ се на партера в сградата на Община Велико Търново.

Общинската администрация в старопрестолния град остава сред водещите в България по дигитализиране на административното обслужване. Повишаването на качеството и бързината при работа с физически и юридически лица се превърна в ясно изразена тенденция. С внедряването на нови електронни услуги Община Велико Търново разширява цялостно дигиталната платформа и отговаря адекватно на обявената от правителството на Република България политика за намаляване на административната тежест.

Принудително преместен бе микробус, изоставен в квартал „Бузлуджа“

Снимка и информация: Община Велико Търново
Изоставен във великотърновския квартал „Бузлуджа“ микробус бе принудително преместен на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. Дейността е извършена от оторизирана фирма, с която Община Велико Търново има сключен договор. Собственикът на превозното средство има право да си го прибере обратно, при условие, че заплати таксите за репатриране и престой. Бусът „Форд Транзит“ ще остане на площадката в срок от 14 дни.
Във Велико Търново започнаха нови проверки за изоставени автомобили, които задръстват улиците и междублоковите пространства. При констатиране на возила, чиито регистрационни номера не са свалени, ангажираната с инспекцията общинска комисия издирва собствениците и им издава предписания за доброволно преместване. Повечето от притежателите изпълняват инструкциите. За период от година и половина репатрираните автомобили са 40, като сред има дори малък пътнически автобус.
Според Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, този тип автомобили представляват отпадък, стига да са изпълнени едно или повече от четирите изброени в Закона за управление на отпадъците условия. Хипотезите са следните: прекратена регистрация, липса на заверен знак за технически преглед за повече от две години, липса на регистрационни табели. Последното условие е автомобилът, макар и регистриран, да е изоставен върху имот държавна или общинска собственост.


Дербито между Етър и ЦСКА – София налага временна организация на движението край стадион „Ивайло“

Снимка: Ростислав Грънчаров
Информация: Община Велико Търново

Великотърновският футболен тим Етър ВТ приема в събота отбора на ЦСКА-София. „Виолетовите“ разчитат на пълни трибуни на стадион „Ивайло“, за да продължат с доброто представяне в Първа професионална лига. Срещата започва в 14,45 ч., а цената на билетите е по 8 лева. За учащи /ученици, студенти, курсанти, кадети/ и пенсионер входът ще струва 4 лева. Децата до 7-годишна възраст влизат безплатно, при условие, че са с придружител.
За гарантиране на сигурността и безопасността на феновете, представители на местната власт, управата на клуба и органите на реда проведоха организационна среща, по време на която бяха набелязани редица мерки. Над 100 полицаи и частни охранители ще следят за реда преди, по време на и след футболната среща. Осигурен е оптимален пропускателен режим за влизане и напускане на стадиона. В деня на мача подстъпите към спортен комплекс „Ивайло“ ще бъдат затворени за движение, заедно с паркинга и площада пред северния вход на стадиона.
Временната организация предвижда забрана за влизане на автомобили в следните участъци: Улица „Тодор Балина“ – от кръстовището с ул. „Йоновка“ до пресечката с ул. „Любен Каравелов“; ул. „Славянска“ – от кръстовището с бул. „Никола Габровски“ до пресичането й с ул. „Тодор Балина“; ул. „Филип Тотю“ – от кръстопътя с ул. „Славянска“ до пресечката с ул. „Бойчо Войвода“; ул. „Вела Благоева“ – в района на кръстовището с ул. „Славянска“. Рестрикцията ще важи за времето от 8,00 ч. до приключване футболната среща. За този часови период се възстановява двупосочното движение по улица „Йоновка“.
В работната среща участваха заместник-кметът на Велико Търново и председател на Управителния съвет на Етър проф. Георги Камарашев, директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, представители на регионалните дирекции на полицията и пожарната, на частна охранителна фирма и на фен-клуба на „Етър“. С последните подобрения на стадион „Ивайло“ в настоящия и бившия сектор за гости е гарантирана както безопасността на феновете, така и невъзможността за срещи между агитките на домакините и на гостуващия тим.
С влизането си в елита Етър ВТ предлага нова услуга на своите привърженици, които посещават мачовете, съобщиха от великотърновския клуб. На две места вътре на трибуните на стадион „Ивайло” има обособени бюфети, от които всеки може да си купи вода, студен чай, ядки и други продукти по време на мачовете. Със средствата се подпомага детско-юношеската школа.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново