петък, 15 септември 2017 г.

Модернизирано е озвучаването на Ауднио-визуалната програма „Царевгра Търнов - Звук и светлина“


Информация - Общинска туристическа агенция
"Царевград Търнов" ЕООД, гр. Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

Модернизирана е озвучителната инсталация, осигуряваща звука за наблюдателите на спектакъла „Царевград Търнов- Звук и светлина“ на площад „Цар Асен I“ въ Велико Търново.
       Проектът за осъвременяване на системата стартира през месец март 2016 г. и в реализацията му са вложени 15000 лева от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“. Със средствата изцяло са подменени старите шест тонколони на площада пред крепостта Царевец и е модернизирана усилвателната техника. Техническите дейности изцяло са изпълнени от специалистите от екипа по поддръжка и експлоатация на програмата към Общинската туристическа агенция.
      Жителите и гостите на Велико Търново ще могат да се насладят на шоуто „Звук и светлина“ и неговото ново звучене за първи път в Деня на Независимостта 22 септември  от 20,15 часа.
       Старата звукова система е доставена за откриване на спектакъла „Звук и светлина“ през 1985 г. и през годините по нея са извършани частични ремонти. Съвременните изисквания за озвучаване на открито са се променили през последните 30 години, ето защо екипът разработил обновяването се съобрази с тях. Поради тази причина звуковата мощност е повишена близо 6 пъти, звуковото налягане е разпределено равномерно във всички направления, а звуковата характеристика изравнена. Към усилвателите са разработени допълнителни цифрови модули  за дистанционен контрол. 
       Пилотно новата система заработи на 7 юли, когато Велико Търново отбеляза 140 години от освобождението си. През изминалите няколко месеца се извършиха допълните измервания и настройки на техниката, като основното й изпитание бе на 6 септември, когато аудио-вузииалният спектакъл бе наплюдаван на пощада пред Царевец от над 3000 зрители.
       Новата озвучителна техника ще бъде използвана само при публично излъчване на програмата.
      

Великотърновските училища празнуват. Вижте как бе открита учебната година

СУ "Емилиян Станев"

8325 ученици посрещнаха новата учебна година във великотърновските училища. 6696 от тях са възпитаници на учебните заведения на общинско финансиране, а паралелките, в които се обучават, са общо 317. 1629 са учениците в петте професионални гимназии във Велико Търново.
ОУ "Димитър Благоев"






Кметът на старопрестолния град Даниел Панов уважи тържествата в основните училища „Св. Патриарх Евтимий“ и „Димитър Благоев“, в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“, в Средно училище „Емилиян Станев“ и в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.
ОУ "Св. Патриарх Евтимий"






„15 септември е един от дните, носещи особен заряд и празнично настроение. Пълните с деца и млади хора училищни дворове са гледка, вдъхваща оптимизъм и надежда за бъдещето на Велико Търново и България. Дълбок поклон пред всички учители, които достойно изпълняват мисията да образоват бъдещите поколения. На вас, драги родители, пожелавам да се грижите мъдро за вашите деца. Помагайте им с домашните, но и ги насърчавайте да спортуват и да прекарват по-малко време пред компютрите". 
СУ "Емилиян Станев"


"Възпитавайте децата в дух на родолюбие, учете ги да помнят историята, да пазят българските традиции и обичаи“, обърна се Даниел Панов към учителските колективи и родителите.








ПМГ "Васил Друмев"

На първокласниците и малките ученици кметът на Велико Търново пожела да изживеят незабравими мигове в училище, да внимават в часовете, да слушат учителите и да създадат много нови приятелства. На по-големите ученици и на бъдещите абитуриенти Даниел Панов пожела да продължават да прославят Старата столица с успехите и високите си постижения от национални и международни състезания и олимпиади. „Останете и учете в България и винаги носете в себе си частица от Велико Търново“, обърна се Панов към дванадесетокласниците.

ОУ "Св. Патриарх Евтимий"
Близо 700 са първолаците, които за първи път чуха училищния звънец.Те са разпределени в 33 паралелки. Най-много са първите класове с СУ „Емилиян Станев“, следвани от ОУ „Бачо Киро“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, СУ „Вела Благоева“, ОУ „Димитър Благоев“ и ОУ „Петко Р. Славейков“.Първолаци ще се обучават и в селата Леденик, Самоводене, Водолей и Балван.




ПГТ "Д-р Васил Берон"
За всяко дете бе осигурен подарък – образователната книжка „Пътешествията на първокласника“. Приятната изненада бе по инициатива на кмета Даниел Панов. Зарадвани ще бъдат и всички третокласници – всеки от тях ще получи изданието „Заветът на кан Кубрат“, отпечатано със съдействието на просветния министър Красимир Вълчев.


СУ "Емилиян Станев"
Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова гостува в основните училища „Петко Рачов Славейков“ и „Бачо Киро“ за началото на учебната година. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев бе Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ и в Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“. Председателят на общинския съвет Венцислав Спирдонов уважи тържествата в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.


СНИМКИ И ИНФОРМАЦИЯ: ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Улица в голям квартал на Велико Търново остава без вода днес/петък (15ти септември)

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа в гр. Велико Търново, днес 15.09.2017 г. (Петък) до 17:00 ще бъде спряно водоподаването за ул. "Полтава". 
При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.       

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново