вторник, 5 септември 2017 г.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за утре/сряда (6ти септември)

Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Във връзка с честването на 6ти септември - Ден на Освобождението на България, ще бъде въведена временна промяна в организацията на движението във Велико Търново.  От 9,45 до 11,30 ч. затворени за движение ще бъде улица „Васил Левски“, в участъка от кръстовището с ул. „Бачо Киро“ до пресечката с улица „Христо Ботев. Автобусите по линиите на обществения транспорт няма да обслужват спирките „Община“ и „МДТ Константин Кисимов“ в този период. Те ще използват обходен маршрут по улиците „Христо Ботев“, „Седми юли“ и „Бачо Киро“.
По случай Деня на Съединението на България, подарък за всички жители и гости на старопрестолния град ще бъде безплатната прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Шоуто ще започне в 21,30 ч. и ще може да бъде наблюдавано от площад „Цар Асен I”. За гарантиране на сигурността на присъстващите площадът пред Царевец и прилежащите към него улици ще бъдат затворени за движение за времето от 21,15 до 22,00 ч.

С концерт „ФОНДАЦИЯТА в операта“ завършва фестивалът „Сцена на вековете“ 2017

Плакат - Организатори
Информация - Вл. Андреева


С концерт „ФОНДАЦИЯТА в операта“ на 8 септември ще завърши вторият Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ 2017. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, заедно със симфоничния оркестър на Държавна опера - Русе, ще излязат на сцената на Летния театър във Велико Търново в 21,00 часа. Диригент ще е Владимир Бошнаков.
Супергрупата „Фондацията” ще представи любими песни на три поколения българи. Публиката ще чуе „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони и още много любими парчета. Легендарните музиканти ще редуват незабравимите хитове на групите, от които е започнала знаменитата им кариера.
Билети за концерта се предлагат в мрежата на eventim.bg и в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.
„Сцена на вековете“ 2017 стартира на 8 юли. В продължение на два месеца на откритата сцена вДвореца на крепостта Царевец оперите от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора и МДТ „Константин Кисимов“-Велико Търново представиха десет класически заглавия от  своите репертоари.
Фестивалът е най-дългогодишният и успешен културен проект на  Община Велико Търново. Началото му е поставено през 1985 г., по повод 800 години от въстанието на Асеневци, когато за първи път на открита сцена у нас, на Царевец е поставена операта „Ивайло“ от Марин Големинов.
За изминалите години в афиша на фестивала са включени над 40 от най-добрите световни и български оперни и балетни заглавия.
       Музикалният форум е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалитена Европа“ 2017-2018.

Още за „Сцена на вековете“ на  www.opera.velikotarnovo.info и https://www.facebook.com/opera.vt/?ref=bookmarks

Безплатна туристическа карта на Велико Търново с нов тираж

Информация - Общинска туристическа агенция
"Царевград Търнов"


Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ пусна нов тираж от 20 000 броя на разпространяващата се безплатно карта на Велико Търново.
     Туристическата карта с размери 48х36 см, е двуезична, на български и английски език. Тя съдържа информация за основната пътна инфраструктура, транспортни съоръжения, заведения за хранене и развлечения, както и за различни  видове услуги. На едната страна всички значими исторически и културни забележителности във Велико Търново са представени с оригинални илюстрации на художничката Силвия Калоянова.
       Безплатната картата бе издадена от „Царевград Търнов“ в края на миналата година с първоначален тираж 20 000 броя. За броени месеци тя се превърна в най-добрия и търсен от българските и чуждестранни туристи продукт с  маршрути в старата столица.
      Картата може да бъде намерена в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5, в музеи и хотели във Велико Търново, както и в обектите, които се рекламират на нея.

Най-големият летен концерт събира звездите на българската музика във Велико Търново

Информация: Община В. Търново
Най-големият летен концерт ще събере във Велико Търново най-популярните сред младите хора български изпълнители. Големият финал на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour ще бъде в Старата столица на 20 септември. Шоуто ще превърне Велико Търново в най-горещата точка в България, а началото му е в 19,00 ч.

Повече от 200 души екип ще се погрижат за построяването на голямата сцена с размери 10 на 18 метра, или обща площ от 180 кв. метра. Тя ще бъде разположена в пространството край булевард „Никола Габровски“ и пътен възел „Качица“, използвано също като циркова площадка.

Според предварителния календар на турнето концерт във Велико Търново не бе предвиден. След стотици запитвания от страна местните фенове и младите хора кметът Даниел Панов проведе разговори с организаторите на голямото събитие. В резултат Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour инициира най-голямата изненада за сезона – грандиозен финален концерт в града на Асеневци. За всички почитатели на хитовата българска музика изпълнителите ще представят своите най-популярни и най-нови песни.

Всички фенове, участващи в игрите на Facebook страниците на Coca-Cola Happy Energy Tour и The Voice of Summer Tour, ще имат уникалния шанс да спечелят пропуск, който да ги постави на метри от любимите им музикални артисти. Актуална информация за датите, локациите и подробности за наградите ще бъде публикувана в страниците на организаторите в социалните мрежи.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново