вторник, 15 август 2017 г.

11 улици във Велико Търново остават без вода тази вечер/вторник (15ти август)

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа днес 15.08.2017 г. (Вторник) до 22:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за следните улици: бул. "България", ул. "Ниш", "Възрожденска", ул."Цветарска", ул. "Любен Каравелов", ул. "Мир", ул. "Вела Благоева", ул. "Хан Крум", ул. "Тодор Балина", ул. "Захари Стоянов" и част от ул. "Филип Тотю".
При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Населено място в община Горна Оряховица остава без ток утре/сряда (16ти август)

На 16.08.2017 г. от 09:30 ч. до 11:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: общ. Горна Оряховица: югозападната част на с. Първомайци.

Започва ремонтът на осветлението на стадион „Ивайло“

Снимки и информация: Община Велико Търново
Ремонтът на осветлението на стадион „Ивайло“ във Велико Търново започва в четвъртък. Тогава ще бъде подписан протоколът и ще бъде разкрита строителната площадка, съобщи директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.
Реконструкцията е финансирана от Министерството на младежта и спорта след многократни разговори между кмета на Велико Търново Даниел Панов и министър Красен Кралев и след изготвен от общинската администрация проект.
Тази сутрин екип на фирма „ХИТ“ ООД, която спечели обявената от спортното министерство обществена поръчка, направи оглед на състоянието на стълбовете. По мнение на специалистите оценката е повече от добра, не са констатирани дефекти по метала и връзките между отделните конструктивни елементи.
Първият етап от работата предвижда алпинисти да свалят досегашната инсталация и останалото старо оборудване, след което започва премахване на корозирало покритие на мачтите и нанасяне на два слоя нова боя. Втората фаза включва окабеляването и монтирането на нови ел. табла, както и на 168 осветителни тела.
Срокът за ремонта на осветлението е 45 календарни дни след разкриване на строителната площадка. Очакванията са, че прожекторите ще заработят до края на септември.
            

Във Велико Търново бе почетен подвигът на д-р Стефан Черкезов

Снимки и информация: Община Велико Търново
Във Велико Търново бе почетен подвигът на д-р Стефан Черкезов, който на 15 август 1963 г. героично спасява 47 души от горящ автобус, а впоследствие умира от тежките си рани. Пред паметника на медика в двора на великотърновската областна болница, носеща името на д-р Черкезов, лекари и медицински сестри, жители на старата столица и заместник-кметът проф. Георги Камарашев положиха венци и цветя.


През 2005 г. датата 15 август, съвпадаща с големия християнски празник Успение на Света Богородица, е обявена за национален ден на спасението. С едноминутно мълчание и вой на сирени на линейки бе почетена паметта на всички лекари и медицински сестри, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Арбанаси посреща хиляди гости в деня на Голяма Богородица

Снимки и информация: Община Велико Търново
Арбанаси посреща хиляди гости в деня на Голяма Богородица – 15 август. Още от ранни зори стотици посетители от цяла България започнаха да се събират в манастира „Свето Успение Богородично“. Хората търпеливо изчакваха своя ред, за да се поклонят пред чудотворната икона на Божията майка, да запалят свещ и да се помолят за здраве в манастирската църква. За изображението „Света Богородица Троеручица“ се смята, че притежава свръхестествена сила и помага при изцеряването на различни болести.

Големият християнски празник в Арбанаси започна с литургия в манастира и продължава през целия ден с разнообразна програма. В конната база ще се състои държавната квалификация по прескачане на препятствия.


Кулминацията е във вечерните часове, а събитията ще се случат на откритата  сцена в централния парк в селото. В 18,30 ч. е началото на концерта на младите таланти от детско студио „Румина“. В 19,45 ч. ще бъде отслужен водосвет, а кметът на Арбанаси Тошо Кръстев ще приветства жителите и гостите. Веднага след това ще бъдат наградени победителите във фотоконкурса „Най-гиздава мома на мегдана“, а в 20,30 ч. започват изпълненията на Райко Кирилов.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново