сряда, 2 август 2017 г.

Нарушители продължават да паркират неправомерно по Самоводската чаршия

Снимка и информация: Община В. Търново
Нарушители продължават да паркират неправомерно в началото на Самоводската чаршия, като местят китните декоративни саксии от определените им места. По този начин те влошават естетическия вид на алеята. Своеобразните цветни лехи са общо 55, а поставянето им цялата дължина на туристическата улица бе инициирано от Община Велико Търново и Общинската туристическа агенция „Царевгад Търнов“.
Подредбата бе така определена, че Самоводската чаршия да бъде още по-приветлива и „зелена“. При поставянето на саксиите бе осигурено необходимото пространство за кратък престой на товарните бусове, обслужващи близко разположените търговски обекти.
Действията на нарушителите налагат пренареждане на цветните лехи по няколко пъти на ден.
Паркирането в началото на Самоводската чаршия представлява нарушение на Закона за движение по пътищата, заради което са сезирани органите на МВР. В началото на седмицата принудително преместени бяха няколко неправилно паркирани автомобила. Контролът за спазване на правилата ще бъде засилен.


Велико Търново посрещна световната седмицата за кърменето с пикник за кърмачета

Снимки и информация: Община Велико Търново
Десетки майки, заедно с техните деца и близки се включиха в пикник за кърмачета, който бе организиран във Велико Търново. Сред природата в парк „Дружба” те споделиха преживявания и моменти от майчинството. Инициативата се провежда за поредна година по случай Световната седмица на кърменето, която е отбелязвана от 1 до 7 август. Организатори са Община Велико Търново, Център за родители „Happy Mums, Районната здравна инспекция и Младежкият дом в старопрестолния град.

Празникът в парка включваше много игри и изненади, подготвени от организаторите за участниците.  Всеки можеше да изрази таланта си и да сътвори емоционални и въздействащи писмени послания в подкрепа на кърменето. Раздадени бяха десетки награди – ваучери за пазаруване в голяма търговска верига.


Инициативата бе открита от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ д-р Диляна Вачкова и от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. Те споделиха, че пикникът за кърмачета се е превърнал в традиционен празник и е един от многото примери за устойчивата социална политика, провеждана във Велико Търново.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново