понеделник, 19 юни 2017 г.

Изчистен е теренът на бившата ледена пързалка

Снимка и информация: Община Велико Търново
Теренът на бившата ледена пързалка, намиращ до западните трибуни на спортен комплекс „Ивайло” във Велико Търново вече е изчистен. Пространството ще бъде превърнато във футболно игрище до реализацията на цялостния проект за нова комплексна тренировъчна база, който е внесен в спортното министерство.
Премахнати бяха остатъците от оградата, теренът бе валиран, подравнен и цялостно почистен от земна маса, строителни отпадъци, храсти и др. Върху пространството, където в миналото се намираше ледената пързалка, ще бъде обособено новото футболно игрище. Предстои изграждането на отводнителна система и дренаж към него. Финансирането ще е от собствени средства на Община Велико Търново и от спонсори.
Инициатива е на кмета на старопрестолния град Даниел Панов и има за цел да разшири възможностите за тренировки и спорт. Така ще бъде сложен край на практиката недобросъвестни граждани да превръщат района в незаконно сметище. Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви” няколко пъти са възлагали дейности по почистване на отпадъците.

Още през 2009 г. върху терена на бившата ледена пързалка е учредено право на строеж, а конкурсът е спечелен от частен инвеститор. Последният обаче не се възползва от 5-годишния срок за реализация на намерението, започнал да тече от февруари 2010 г. Кметът Даниел Панов стартира процедура и Община Велико Търново си връща стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г.  Изготвен е проект, с който от Министерството на младежта и спорта се търси финансиране за изграждане на комплексна тренировъчна база с няколко спортни съоръжения – футболен терен с естествена настилка, игрище с изкуствена настилка и лекоатлетическа зона за хвърляне на диск, копие и гюле. Инвестиционното намерение продължава да бъде актуално и ще бъде реализирано при осигуряване на финансов ресурс.

Фарьорски острови спечелиха Световната купа по хандбал

Снимка и информация: Община В. Търново
Отборът на Фарьорски острови спечели Световната купа по хандбал. Финалите на престижния турнир се проведоха във Велико Търново, а арена на битките бе Дворецът на културата и спорта „Васил Левски”. В мача за определяне на новия носител на отличието скандинавците надвиха Турция, а на трето място остана Косово. Българският национален отбор се класира пети.
Срещата бе наблюдавана от повече от 1000 зрители, сред които и президентът на Международната хандбална федерация д-р Хасан Мустафа. В края на миналата седмица той бе приет от кмета на Велико Търново Даниел Панов, като в разговорите участваха президентът на Европейската федерация по хандбал Михаел Видерер, спортният министър Красен Кралев и Росица Бакърджиева – президент на Българската федерация по хандбал. Гостите изразиха добрите си впечатления от старата българска столица и условията за провеждане на престижния турнир.

Световната купа се проведе от 12 до 18 юни, а домакин заедно с Велико Търново по време на груповата фаза и директните елиминации бе и Габрово. В старопрестолния град бяха изиграни спорните битки за местата от първо до осмо. Церемонията по награждаването на финалистите бе уважена от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова. 

Във Велико Търново празнуват Еньовден с пролетен празник. Вижте събитията през седмицата тук

Снимка и информация: Община Велико Търново

Първият народен празник за летния сезон - Еньовден, ще бъде отбелязан на Самоводската чаршия във Велико Търново. Всеки ще може да мине за здраве през венец от 77 билки. Празникът започва в съботния 24 юни от 10,00 ч.
Вижте и останалите събития в старопрестолния град, които ще се случат през седмицата.

СЕДМИЧЕН ГРАФИК
ЗА СРЕЩИТЕ И ПРОЯВИТЕ
В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО
(19-25.06.2017г.)


11,00 ч.
Зала 302
ПОНЕДЕЛНИК- 19.06.17
 Пресконференция във връзка с предстоящото откриване на Петропавловски събор


10,00 ч
Община В. Търново
10,30 ч.
с.Шемшево- стадион
18,00 ч
ХГ“Борис Денев
ВТОРНИК – 20.06.17
Дипломиране на зрелостници от ПМГ "Васил Друмев
Откриване на „Детска полицейска академия“

Откриване изложба живопис и графика на InmemoriamСергей Немцеров

11,00 ч.
НЧ „Надежда“
17,15 ч.
Зала 302
20:00ч.
Паметник“Асеневци“
СРЯДА- 21.06.17
Творческо ателие „Красотата на българския фолклор“
Среща на кмета с група руски журналисти

„Едуард“- моноспектакъл на Петър Антонов-„Арт лято“

10,30 ч.
Хотел „Премиер“
11,00 ч.
Кабинет на кмета
19,00 ч.
 МДТ „К.Кисимов“
20,00 ч.
Летен театър
20:30ч.
Паметник“Асеневци“
ЧЕТВЪРТЪК – 22.06.17
Информационен ден на тема:“Подкрепа на деинституционализация на грижите за деца“.
Посещение на Негово Превъзходителство Душан Щраух- посланик на Чешката Република
„Хъшове“- голяма зала

Концерт на Кичка Бодурова със специалното участие на Стоянка Мутафова
Латино порти с UN BESO- „Арт лято“


10,00 ч.
Самоводска чаршия
11:00ч. 
Паметник „Асеневци“
11,30 ч.
Петропавловски манастир
13,00ч.
Нова зала в общината
20,00 ч.
Летен театър

СЪБОТА – 24.06.17

Отбелязване на празника Еньовден

Еньовденска детска работилница- „Арт лято“

Официално откриване на Петропавловски събор


Изнесено заседание на държавна агенция за закрила на детето и Съвет на децата
„Пощенска кутия за приказки“ - лятно четене с участието на Михаела Филева, Камен Воденичаров, Александър Сано, Дидо от Д2, Камен Алипиев- Кедъра, Маги Джанаварова, Гери Турийска, Димитър Калбуров и Ясен Козев

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново