събота, 27 май 2017 г.

Нивото на р. Янтра във Велико Търново започна да спада

Информация: Община В. Търново
Снимка: Фейсбук страница на Даниел Панов
          Нивото на река Янтра достигна до 4,40 м. в 17,30 ч. днес, след което започна да спада и към 19,00 ч. вече е под 4,00 м. при критична стойност от 6,50 м. за урбанизираната територия на Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди компетентните служители в звеното за бедствия и аварии в Общината да следят всички рискови участъци по поречието на Янтра на всеки час. Помага им и група от „Гражданска защита”.
От 12,30 до 17,30 ч. бе отчетено повишаване – р. Янтра се вдигна от 3,00 м. до 4,40 м. В нито един момент опасност от наводнения не бе регистрирана.

Под постоянното наблюдение са и притоците на Янтра, които пресичат територията на община Велико Търново. Даниел Панов държи постоянна връзка с кметовете и кметските наместници на населените места за нивата на малките реки и дерета, язовири, както и за свлачищни процеси. Не са подадени сигнали за аварийни ситуации.

Следят река Янтра на всеки час, нивото се вдигна до 3,80 м.

Снимка и информация: Община В. Търново
          Река Янтра продължава да бъде под постоянно наблюдение. Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди компетентните служители в Общината да следят нивото във всички рискови участъци на всеки час. От 12,30 до 15,30 ч. е отчетено повишаване – р. Янтра се вдигна от 3,00 м. до 3,80 м. Критичните стойности на нивата в урбанизираната зона на Велико Търново са 6,50 метра в кв. „Чолаковци” и 7,20 метра в кв. „Асенов”. За момента опасност от наводнения няма.
Под постоянното наблюдение са и притоците на Янтра, които пресичат територията на община Велико Търново. Даниел Панов е изискал постоянна информация от кметовете и кметските наместници на населените места за нивата на малките реки и дерета, язовири, както и за свлачищни процеси. Не са подадени сигнали за аварийни ситуации.


Реките на територията на община Велико Търново са под постоянно наблюдение, няма рискови ситуации

Снимка и информация: Община В. Търново
          Река Янтра и притоците й на територията на община Велико Търново са под постоянно наблюдение. Разпореждането е на кмета на старопрестолния град Даниел Панов, а поводът са продължаващите повече от 12 часа обилни валежи. Опасност от наводнения няма, а очакванията са, че дъждът ще започне да спира след 15,00 ч. днес.
Към 12,30 ч. нивото на р. Янтра във Велико Търново е около 3,00 метра при критична стойност от 6,50 м в квартал „Чолаковци” и 7,20 м. в кв. „Асенов”. Постоянното наблюдение на реката и притоците й ще продължи и през следващите 24 часа. Следят се всички рискови участъци.
Кметът Даниел Панов изисква постоянна информация от кметовете и кметските наместници на населените места в общината за нивата на малките реки и дерета, язовири, както и за свлачищни процеси. Не са подадени сигнали за аварийни ситуации.


"Пътнически превози" с нов луксозен туристически автобус

Снимка - www.facebook.com/PPADVT
Снимка - www.facebook.com/PPADVT
"Пътнически превози" АД гр. Велико Търново вече разполагат с още един луксозен туристически автобус. Возилото е от клас "Евро 5" и е произведено през м. Май 2012 год. Автобусът предлага високо ниво на комфорт за пътниците. Разполага с 49+2 седалки, както и с множество екстри в т.ч.: тоалетна, климатик, кафе-машина, хладилник, съвременна аудио-визуална система, както и с възможност за зареждане на телефони, лаптопи и др. Автобусът е предназначен за екскурзии в страната и чужбина.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново