петък, 19 май 2017 г.

Художествена галерия "Борис Денев" във Велико Търново се включва в Европейска нощ на музеите (20и май)

Колаж - Организатори

220 абсолвенти от Историческия факултет на Великотърновския университет се дипломираха

Снимка и информация: Община В. Търново
220 абсолвенти от Историческия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” се дипломираха. Документите за завършено висше образование младите хора получиха на тържествена церемония, състояла се в Аулата на Светогорската Алма-матер. Начало на събитието постави ректорът проф. д-р Христо Бонджолов.
Сред гостите бе заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той приветства висшистите, поздрави ги за успехите, пожела им успешна реализация и да останат в Старата столица.

Абсолвентите завършват специалности „История”, „География”, „Етнология”, „Археология”, „История и география”, „История и философия”, „История и чужд език”, „Културен туризъм”. Първенец на випуска е Виктория Вълчева, следвала „Археология”. Тя бе наградена със сребърен медал на Историческия факултет, връчен й от декана и почетен гражданин на Велико Търново проф. Иван Тютюнджиев.

Вижте кои улици във Велико Търново ще бъдат затворени на 24и май (сряда)

Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


На 24 май 2017г. /сряда/ за времето от 09:30ч. до 12:00ч. от пл. „Велчова завера“ до сградата на Централна поща или до преминаване на празничното шествие;
На 24 май 2017г. /сряда/ за времето от 09:30ч. до 14:00ч. /или до приключване на програмата пред сградата на Община Велико Търново/, ул. „Васил Левски“ – от Студ.стол №2 до сградата на Община Велико Търново;
На 24 май 2017г. /сряда/ за времето от 16:00ч. до 21:30ч. /или до приключване на събитието/, ул. „Васил Левски“ - от Студентски стол №2 до сградата на Община Велико Търново във връзка с провеждането на абитуриентски балове и преминаването на абитуриентите по червения килим;
На 24 май 2017г. /сряда/ за времето от 21:15ч. до 22:00ч., пл. „Цар Асен I“ във връзка с излъчване на Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Началният час на спектакъла е 21:30ч.

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова откри нов банков клон във Велико Търново

Информация и снимка: Община В. Търново
Във Велико Търново официално бе открит новият банков клон на Societe Generale Експресбанк. Една от най-големите европейски финансови институции инвестира в старопрестолния град като част от развитието на мрежата си. Церемонията уважи заместник-кметът на старопрестолния град с ресор „Финанси и икономическо развитие” Снежана Данева-Иванова.

„Сигурни сме, че новият офис на банката е потвърждение на устойчиво добрите и търпящи непрекъснато развитие социално-икономически показатели на Велико Търново и региона. Вярваме, че добрата, стабилна и предвидима среда позволява и ще насърчи все повече граждани и представители на бизнеса да правят по-дългосрочни проекти и да получат изгодни кредитни условия за тяхното реализиране”, заяви по време на откриването Снежана Данева-Иванова.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново