неделя, 30 април 2017 г.

Велико Търново с признание за принос в изграждането на система за събиране на опасните отпадъци от домакинствата


Снимка и информация - Община Велико Търново

Община Велико Търново получи грамота за отличие за приноса си в изграждане на Национална система за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.
Грамотата е издадена от фирма „Балбок инженеринг“АД, която е лидер в този вид дейност на територията на страната.
В писмото се казва, че Община Велико Търново е сред първите в България, които са въвели система за събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата.
Отбелязва се сериозният принос, който община Велико Търново ежегодно има, както и много добрите резултати в кампаниите по събирането на тези отпадъци.
„Тази награда е признание и признателност за високата и устойчива  активност, както  и за проявената гражданска и екологична отговорност от гражданите на Старата столица в рамките не само н тези кампании, а и в общите ни постоянни усилия да пазим градската и околната среда чисти“-коментира кмета на общината г-н Даниел Панов.
Велико Търново е сред лидерите на изградената и функционираща вече пета година  Национална система за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.
Системата обхваща общо над 2,2 милиона души в цялата страна.



Велико Търново е успешен модел за разширяване на правната помощ за гражданите

Снимка и информация - Община Велико Търново


Днес в община Велико Търново се проведе среща на Националното бюро за правна помощ с представители на съдилища и прокуратури от Великотърновски апелативен район, представители на МВР и адвокатски колегии.
На срещата, чиято цел беше представяне на напредъка в областта на дигитализирането на правната помощ за граждани и улесняването на достъпа до правна помощ присъства и Кмета на Община Велико Търново господин Даниел Панов.
При откриването на срещата Председателката на Великотърновска адвокатска колегия, адвокат Веселка Коева приветства всички участници и изрази задоволство от активното участие и заинтересованост към темата.
Тя припомни, че в края на месец януари, тази година са влезли в сила изменения в Закона за правната помощ, които улесняват достъп на гражданите до тях и изграждат Национална база данни, която улеснява кореспонденцията между институциите и пести време.
Председателят на Националното бюро за правна помощ Елена Чернева благодари на кмета Даниел Панов не само за организацията на форума, но и за ангажираността му с усилията за подобряване и разширяване на достъпа за граждани до правна помощ. Та припомни, че преди 2 години именно Велико Търново е била пилотна община в усилията за създаването на електронен регистър, който улеснява и разширява възможността за правна помощ за гражданите и пести време и подпомага работата на институциите.
Даниел Панов се обърна към участниците във форума с думите :“Радвам се , че за пореден път пилотен проект, който започваме във Велико Търново става успешен модел за подобряване на услуга за гражданите в национален мащаб, подобрява институционалното взаимодействие и повишава ефективността  в работата на институциите.
Като Председател на УС на НСОРБ поемам ангажимент заедно с колегите, кметове на общини да презентираме дигитализирането на процеса за улесняване на достъпа до правна помощ за гражданите във всички общини в страната.
Ще настоявам УС на НСОРБ да подпомогне създаването на Информационни центрове за прана помощ за да бъдем още по-адекватни и успешни в усилията да предоставяме навременни и качествени услуги на гражданите.
Искам да изкажа своята благодарност към Великотърновска адвокатска колегия за тяхната сърцата и ентусиазирана работа за да бъдем още по-полезни на всички граждани имащи необходимост от правна помощ“- каза в приветвието си към участниците във форума Даниел Панов.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново


Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt



Със заповед на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов се въвежда временна организация на движението, поради необходимостта от извършване на строително- ремонтни дейности при свързване с уличен водопровод и канал на жилищна сграда на ул. „Ангел Каралийчев“ № 12 в град Велико Търново.
Според заповедта временният режим на движение на превозни средства и пешеходци трябва да става при стриктно спазване на съгласувания проект с органите на ПП“КАТ“ и на Община Велико Търново за временна организация на движението.
Срокът на действие на заповедта е до завършване на строителните работи, но не по-късно от 21 май 2017 година.

Даниел Панов приветства учители и ученици за 45-та годишнина на ОУ „Бачо Киро“

Снимка и информация - Община Велико Търново


Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов приветства преподавателите, учениците и служителите на Основно училище „Бачо Киро“ по време на тържественият концерт  в чест на 45-та годишнина от създаването на училището.
Пред събралите се в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ Даниел Панов изказа благодарности на първият директор на училището, почетният гражданин на Старата столица Гинка Стефанова и съратничкта и при основаването на училището Гинка Върбанова.
„Благодаря на всички преподаватели, че учат децата не само по предметите от учебната програма, а и на родолюбие и освен добро качество на образованието ги подготвят и за това да бъдат горди великотърновци, активни граждани, достойни българи и добри хора.
Благодаря на всички, които с ежедневният си упорит и последователен труд превърнаха ОУ „Бачо Киро“ в едно от най-добрите училища във Велико Търново.
Благодаря на възпитаниците на училището, които ежегодно печелят множество регионални, национални и международни награди и по този начин доказват високото качество на обучението в своето училище, печелят престиж и признание за Велико Търново, като водещ образователен център в България“- каза в приветствените си думи Кметът на Община велико Търново Даниел Панов.
Събитието продължи с концерт на възпитаниците на училището.

Ганчо Карабаджаков откри Национален младежки театрален фестивал „Малкият принц“

Снимка и информация - Община Велико Търново


Заместник кмета на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков откри дванадесетото издание на Национален младежки театрален фестивал „Малкият принц“.
В изпълнената зала на МДТ „Константин Кисимов господин Карабаджаков се обърна с приветствени думи към младите театрали и техните наставници.
„Радостен съм да приветствам във Велико Търново стотици млади хора, които са впечатлени и завладени от магията на театралното превъплащение. Похвално е, че посвещавате време и усилия на занимания с изкуство и култура. Надявам се онези от вас, които са достатъчно последователни да свържат живота и кариерата си с голямата сцена. На добър час“-каза Ганчо Карабаджаков при откриването на форума.

„Малкият принц“ е единственият Национален фестивал н детско-юношеското театрално творчество с конкурсен характер. Събитието се реализира чрез партньорството на Община Велико Търново, НЧ“Извор“ и с любезното съдействие на спомоществуватели.
Участие вземат 29 младежки театрални формации с общо над 400 деца и юноши от цяла България в 13 детски и 16 юношески спектакъла.
 Целта на фестивалът на детско-юношеското театрално творчество е да стимулира театралното изкуство за деца и юноши и да предостави  възможност за сценични изяви, творчески срещи и дискусии на театралните състави от страната.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново