петък, 10 март 2017 г.

Във Велико Търново почистват нерегламентираните сметища

Снимка и информация: Община В. Търново
По разпореждане на кмета на Велико Търново Даниел Панов започна почистване на нерегламентираните сметища на територията на града и в околностите. От вчера се работи по събиране на отпадъците в района на паметника на Асеневци. Монтирани са и шест кошчета за смет.
Извършва се също оборка на целия скат към р. Янтра, както и подрязване на храстовидната растителност край речното корито.
Кметът Даниел Панов благодари на всички великотърновци с будна гражданска съвест, които не замърсяват градската и околната среда и доброволно събират отпадъците от междублокови пространства и крайградски територии.
„Приканвам гражданите да се включват в обявената от Община Велико Търново кампания по великденско почистване”, каза Даниел Панов. Акцията цели да насърчи великотърновци да се освободят от непотребни вещи, складирани в мазета и тавански помещения, както и да съберат отпадъците от пространствата край жилищните сгради.

Кампанията продължава до Цветница /9 април/. По заявки на великотърновци Общината ще осигури ръкавици, чували и транспорт за извозване и депониране на събраните вещи и отпадъци. Обажданията се приемат на телефони 062/619503 и 062/619552.

Оркестърът на американските ВВС идва във Велико Търново

Прочутият оркестър на Американските военновъздушни сили Wings of Dixie ще концертира във Велико Търново на 17 март. Музикалното шоу ще се състои в читалище „Надежда”, а началото ще е в 18,00 ч. Входът е свободен. Спектакълът е по инициатива на Американското посолство в България и с подкрепата на Община Велико Търново става част от културните събития, посветени на празника на старопрестолния град 22 март.
По време на всяко свое участие ансамбълът Wings of Dixie покрива целия спектър от традиционната американска музика. Изпълненията са както от ранния период на традиционния джаз и блус, така и на съвременна поп и рок музика.
            Повече от десетилетие военният оркестър концертира в Европа. Всяко тяхно събитие предлага на публиката шоу и изпълнения на високо ниво. Музиката на Wings of Dixie позволява на всеки човек от публиката да се докосне до американския дух и да го запази в сърцето си.

            Ръководител на оркестъра Ребека Колинс – кларнет, саксофон и вокали. В ансамбъла свирят Уил Макрей /тромпет и вокали/, Алекс Никифоров /китара/, Бен Хъсби /тромбон, китара, вокали/, Адам Портнър /бас/, Кармен Емборски /вокали/ и Лаура Пояр /ударни/. Тонрежисьор е Брайън Лумпкин. 

Информация: Община В. Търново

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново