вторник, 7 март 2017 г.

140 летящи фенери ще озарят нощното небе във Велико Търново на 22 март. Общината набира доброволци


140 летящи и светещи фенери ще озарят нощното небе във Велико Търново на 22 март. Община Велико Търново вече стартира кампанията по набиране на 280 доброволци, които в тандеми да пуснат изделията във въздуха. Бройката е подбрана и заради навършващите се 140 години от Освобождението на Търново на 7 юли.
Фенерите ще полетят точно преди прожекцията на шоуто "Царевград Търнов - Звук и светлина", което ще бъде излъчено в 20,00 ч. на 22 март и заедно със зрелищни фойерверки ще бъде кулминацията на празника.
Всеки, който желае да участва в събитието, може да заяви това на имейл адрес pirvt@abv.bg или на телефон 062/619307 до март. Необходимо е да бъдат посочени две имена, електронна поща или телефон за обратна връзка.
Доброволците ще преминат и кратко обучение, което ще се състои на 20 март пред крепостта Царевец, като началото е в 18,30 ч.

Информация и снимка: Община В. Търново

Над 100 състезатели по борба мерят сили в международен турнир във Велико Търново

Над 100 състезатели по борба мерят сили в международен турнир, който бе открит днес във Велико Търново. 20 клуба от България, Украйна и Турция участват в спортната надпревара „Илия Павлов”. Двубоите в близо 10 категории се провеждат на новия тепих, осигурен през миналата година от Община Велико Търново. Придобивката отговаря на всички международни изисквания и е българско производство. Тепихът предоставя много по-добри възможности и за качествен тренировъчен процес на великотърновските състезатели.
Четвъртото издание на турнира бе открито от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Той приветства участниците от Велико Търново и гостите от България и чужбина.

„Радвам се, че за четвърта поредна нашият град събира най-добрите състезатели по борба – един от най-обичаните спортове в България. На пожелавам да намерят време да разгледат забележителностите в Старата българска столица, да отнесат добрите спомени от нашия град и да разкажат на своите близки, колеги и приятели за богатството на Велико Търново. Успех на всички състезатели, феърплей и нека най-добрият спечели”, каза Даниел Панов по време на откриването.

Изненада за състезателите и публиката на турнира бе пристигането на олимпийската, световна и европейска шампионка по борба Станка Златева. „За всички нас е гордост, че гостувате във Велико Търново, защото спортните Ви успехи и постижения са гордост за всички българи”, обърна се към Станка Златева Даниел Панов.

Снимки и информация: Община В. Търново

Във Велико Търново представят натюрморти на седем известни художнички

Във Велико Търново бе открита изложбата „Натюрморт”, представяща творчеството на седем известни художнички. Експозицията, подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”, постави началото на събитията, посветени на празника на старопрестолния град 22 март.
На разположение на сетивата на ценителите и любителите на изкуството са творбите на Снежана Славова, Елена Стоева, Иваничка Панева, Ирена Лутинскайте, Лариса Илиева, Роза Абаджиева и Мария Върбанова.


Откриването на изложбата премина при голям интерес, а гостите на арт-събитието бяха многобройни. Приветствие към известните художнички, всяка от които е свързала живота си с Велико Търново и със силата на художественото изкуство визуализира неговите красота, величие и слава по целия свят, отправи заместник-кметът Ганчо Карабаджаков. 

Снимки и информация: Община В. Търново

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново