понеделник, 6 март 2017 г.

Любителският ни сайт стана на една година!

Любителският ни сайт за обществения транспорт във Велико Търново днес навърши една година.
Близо половин милион посещения са реализирани за тези дванадесет месеца. Място в него са намерили над 900 публикации за случващото се във Велико Търново, фоторепортажи и др.
Сайтът е единственото място, в което ще намерите най-актуалната информация по отношение на маршрутите и разписанията на градските и крайградските автобусни линии, както и на част от междуградските.
Тук може да откриете също телефони за връзка с: Автогара Запад, Автогара Юг, Жп гара Велико Търново, БДЖ Бюро гр. Велико Търново, както и контакти на транспортните фирми, опериращи в старата столица.
Ако имате въпрос към нас, може да ни го зададете на нашия имейл, като коментар в сайта или на лично съобщение в нашата Фейсбук страница, а ние ще Ви отговорим възможно най-бързо.

Община Велико Търново създава безплатен паркинг в района на Старото военно училище

Снимка и информация: Община В. Търново
Община Велико Търново създава безплатен паркинг на територията на Старото военно училище. Близо 90 паркоместа ще бъдат оформени върху плаца и асфалтовите алеи, намиращи се между сградите на Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Областна администрация и НАП.
Реализацията на проекта, иницииран от кмета Даниел Панов и екипа му, започва още тази събота /11 март/. Инициативата има за цел да сложи край на нерегламентираното спиране на автомобили в района, включително и върху тревните площи. През уикенда 30 тежки машини – багери с различни габарити, валяци и самосвали ще работят в района на бъдещия паркинг по подравняване и валиране на пространството. В тревните площи ще бъдат засадени цветя и райграс. През следващата седмица служители на общинското предприятие „Организация на движението, паркинги и гаражи” ще разчертаят местата за паркира. С колчета и прегради ще бъде ограничен достъпът до зелените площи.
Средствата за създаването на паркинга са осигурени от общинския бюджет. Изграждането му е на базата на решение на Великотърновски общински съвет.
Община Велико Търново апелира жителите на града да се съобразят с дейностите и в събота сутринта пространството да бъде освободено от автомобили. Ще бъдат поставени необходимите пътни знаци. До 16 март паркингът няма да бъде достъпен за експлоатация. След отварянето му всички превозни средства, оставени за престой и паркиране извън разчертаните места, ще бъдат принудително премахвани.

Новият обект ще е с временен статут и ще съществува до реализацията на първия етап от проекта за създаването на нов градски център върху територията на Старото военно училище. За реализацията на фазата Община В. Търново има гарантирано финансиране в размер на 10 милиона лева от ОП „Региони в растеж”. В момента все още текат съгласувателните процедури по плановото задание.

Довечера мият най-големите квартали на Велико Търново

Снимка и информация: Община В. Търново
Тази вечер започва миенето на улиците в най-големите квартали на Велико Търново – „Бузлуджа” и „Колю Фичето”. Шест водоноски и служители на общинското предприятие „Зелени системи” ще стартират дейността от най-високите точки на жилищните комплекси.
В квартал „Бузлуджа” първо ще бъде измита улица „Иларион Драгостинов”. Поетапно през седмицата ще бъде обхваната цялата пътна мрежа в жилищния комплекс, като почистването ще завърши с улиците „Христо Донев” и „Димитър Благоев”, които са в най-ниската част. В квартал „Колю Фичето” работата ще стартира от улица „Полтава”. Постепенно ще бъдат измити и останалите отсечки.
Почистването на Велико Търново започна още през февруари. Служители на ОП „Зелени системи” ръчно и с помощта на автометачка събираха остатъците от инертните материали, разпръснати по улиците при снегопочистването. Измиването на града стартира в частта от Съдебната палата до площад „Цар Асен I”, а през миналата седмица техниката работеше в квартал „Картала”. Същото ще бъде сторено и в останалите жилищни райони.
В навечерието на 22 март, когато е празникът на Велико Търново, централните части на града отново ще бъдат измити.

Вижте тук събитията във Велико Търново през седмицата


Вижте тук събитията във Велико Търново през седмицата:


17,30 ч
Изложбени зали „Рафаел Михайлов”

18,00 ч
Младежки дом – Зала 30
ПОНЕДЕЛНИК - 6.03.17 г.
Изложба „Натюрморт“ на седем дами – художници: Снежана Славова, Елена Стоева, Иваничка Панева, Ирена Лутинскайте, Лариса Илиева, Роза Абаджиева, Мария Върбанова
„Празничен музикален поздрав“ – концерт на момчетата от Музикална школа при Младежки дом

11,30 ч
ОУ „Св. Патриарх Евтимий”
15,00 ч
ДКС „Васил Левски”
18,00 ч
Младежки дом – Зала 30
18,00 ч
Община В. Търново – Ритуална зала
ВТОРНИК – 7.03.17 г.
Представяне на проекта на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон” – „Уча се да уча”
Откриване на международен турнир по борба

„Празничен музикален поздрав“ – концерт на момчетата от Музикална школа при Младежки дом

„Предприемачеството в българските медии: Да бъдеш позитивен” – дискусия на Start It Smart Veliko Tarnovo

9,00 ч
Изложбени зали „Рафаел Михайлов”
17,00 ч
РНБ „П. Р. Славейков”
19,00 ч
Читалище „Надежда”
ЧЕТВЪРТЪК – 9.03.17 г.
Кандидатстудентска борса – среща на представители на висши училища с кандидат-студенти
Представяне на най-новата книга на Стоян Цонев „На бял камък не стъпих“. Авторът ще бъде представен от проф. Марин Кадиев
„Фенове“ – театрален спектакъл от Елин Рахнев, представен от театър „Ажур пико“

9,00 ч
Изложбени зали „Рафаел Михайлов”
ПЕТЪК – 10.03.17 г.
Кандидатстудентска борса – среща на представители на висши училища с кандидат-студенти

9,00 ч
Хотел „Меридиан Болярски”
10,00 ч
Младежки дом – Зала 30
11,00 ч
Читалище „Искра”
СЪБОТА – 11.03.17 г.
Регионално състезание по професии – организатор ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон”
Обучение „Алтернативни методи за решаване на спорове и конфликти. Медиация.“
Театър ВЕСЕЛ представя: „Спящата красавица“ – детска куклена постановка, представена от ДКТ-Търговище


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново