неделя, 5 март 2017 г.

Фоторепортаж: Туристическите автобуси на "Пътнически превози" АД град Велико Търново

Снимка - www.facebook.com/PPADVT
Снимка - www.facebook.com/PPADVT
Снимка - www.facebook.com/PPADVT
Снимка - www.facebook.com/PPADVT
Снимка - www.facebook.com/PPADVT

Снимка - www.facebook.com/PPADVT
Снимка - www.facebook.com/PPADVT

Четири улици в Горна Оряховица остават без ток в четвъртък (9ти март)

На 09.03.2017 г. от 10:30 ч. до 13:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - ул. "Цар Освободител" 85.
На 09.03.2017 г. от 13:00 ч. до 15:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - ул. "Македония" 39.
На 09.03.2017 г. от 14:30 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - ул. "Македония" 41.
На 09.03.2017 г. от 09:00 ч. до 12:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - ул. "Панайот Цвикев" 18 Б.
На 09.03.2017 г. от 13:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - ул. "Панайот Цвикев" 20.
На 09.03.2017 г. от 15:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр.Горна Оряховица - ул."Кирил и Методий" 1.

Улици във Велико Търново остават без ток в четвъртък (9ти март)

На 09.03.2017 г. от 08:30 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: ул. "Ст. Стамболов" от №1 до №17 и oт №2 до №34, ул. "Панарет Рашев" №1 и от №2 до №6.

Улици в Горна Оряховица остават без ток в сряда (8ми март)

На 08.03.2017 г. от 09:00 ч. до 14:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - ул. "Марица" 3.
На 08.03.2017 г. от 14:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - ул. "Цар Освободител" 107.
На 08.03.2017 г. от 13:30 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - ул. "Панайот Цвикев" 11.

Части на Велико Търново остават без ток на 8ми и 9ти март (сряда и четвъртък)

В периода 08.03.2017 г. - 09.03.2017 г. от 08:30 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - ТП18, ТП81, ТП80, ТП Теодосий Търновски.

Във Велико Търново стартира общинска образователна програма по родолюбие

Снимка и информация - Община Велико Търново


В старопрестолния град стартира общинска образователна програма по родолюбие „Велико Търново – Корени и криле”. Инициативата е на кмета Даниел Панов и неговия екип в общинската дирекция по образование, младежки дейности и спорт. Идеята е още от малки децата да познават българската история и личности, а интересът на учениците към миналото на България и важните събития да бъде засилен.
Програмата предвижда във всяко училище да бъдат организирани открити уроци по родолюбие, посветени на знакови дати и бележити личности от историята на България и Велико Търново. Началото бе дадено от колектива и децата в детска градина „Соня”, където малки и големи си спомниха за Апостола на свободата Васил Левски. Родолюбиви инициативи се проведоха в детска градина „Слънчев дом”, както и в Спорното училище. В навечерието на Националния празник над 150 ученици от Старопрестолната професионална гимназия по икономика и от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” дебатираха по въпросите за българското Освобождение. Дискусията „Памет и мисъл за Трети март” се състоя в музей „Възраждане и учредително събрание”. Децата от детска градина „Слънце” също показаха завидни знания по история по време на открития урок „България празнува”.
„Историята отново заема своето заслужено място във великотърновската образователна система. Поздравявам директорите на детските градини и училищата, преподавателите, децата и учениците, които вече са част от общинската образователна програма „Велико Търново – Корени и криле”. Нека и останалите училища и детски градини се включат в родолюбивата ни инициатива. Историята и делата на бележитите българи ни учат как да бъдем по-добри към самите нас, към Велико Търново и към България”, коментира кметът Даниел Панов.
По време на честването на Националния празник бурни аплодисменти предизвика литературно-музикалната композиция „Аз съм българин”, дело на ученици от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”. За родолюбивата им изява, посветена на 139-годишнината от българското Освобождение, те бяха наградени от Даниел Панов със старопрестолни грамоти и по едно национално знаме. Същите получиха и най-изявените ученици, взели участие в дебата между Старопрестолната професионална гимназия по икономика и ПМГ „Васил Друмев” „Памет и мисъл за Трети март” .

Възстановен е предишният маршрут на линия №4 в квартал "Картала"



Възстановен е предишният маршрут на линия №4 в квартал "Картала", след като изтече пробният период за движение на автобуса по улица "Димитър Буйнозов". За момента пътуването от квартала към центъра на града и ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" става отново по улица "П. Яворов".

Маршрутът е както следва:
Кв. "Картала" - Обръщало, улица "Вихрен", ул. "Алеко Константинов", ул. "П. Яворов", булевард "България", улица "Васил Левски", ул. "Христо Ботев", Южен пътен възел, ЖП гара, ВТУ - двупосочно.

Части на Велико Търново остават без ток утре/понеделник (6ти март)

На 06.03.2017 г. от 11:30 ч. до 12:00 ч., поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - фирми и автокъщи в района на товарна гара гр. Велико Търново и фирма "Софарма трейдинг", бензиностанция РОМПЕТРОЛ, фирма "Анимекс", "Меркурий Агро" ЕООД, "Хлебозавод ВТ" АД, "Екстра Ауто", "Алекс О‘К" ЕООД, "Булметал – 91" ЕООД, СД "Интер-Флора" TIR.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново