неделя, 12 февруари 2017 г.

Велико Търново ще бъде представено на Международната туристическа борса "Ваканция & Спа Експо 2017"



     
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Информация - РИМ, Велико Търново
От 15 до 17 февруари т.г. Велико Търново ще се представи на  Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2017. Изложението ще се проведе в Интер Експо център София и за 34-ти път ще събере представители на туристическия бизнес от България и цял свят.  
     Борсата се организира от  ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.
     Старопрестолният град като дестинация №1 за културен туризъм в България ще бъдат презентиран на атрактивен щанд от 35 vкв.м. Част от изложбената площ ще е триизмерно пространство с крепостта Царевец и светлинните ефекти на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - Звук и светлина“.
     Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ ще запознае туроераторите и посетителите на борсата с на-новите туристически маршрути и културни събития във Велико Търново. Акцент ще е най-новата историческа атракция Трапезица - втората крепост на средновековната столица Търновгрд. Архитектурно-музейният резерват ще е отворен за посетители през целия туристически сезон и ще приеме няколко културни събития, сред които Нощта  на музеите, Австрийски музикални седмици, концерти и др.
     На ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2017 официално ще бъде представена и програмата на най-големият класически фестивал на открито  - II Летен сезон на българските оперни театри “Сцена на вековете“ 2017. Традиционното за крепостта Царевец музикално събитие тази година ще е от 8 юли до 8 септември. В продължение на два месеца ще бъдат представени 11 заглавия – класическа опера, оперета, балет и мюзикъл. 
„Сцена на вековете“ ще стартира с „Кармина Бурана“ от Карл Орф и балета „Болеро“ по музика на Равел в изпълнение на Държавна опера-Стара Загора. На същата трупа ще е и следващият спектакъл от фестивала - операта от Гаетано Доницети „Лучия Ди Ламермур“ на 14 юли.  Старозагоката опера ще представи на Царевец във вечерта на 26 август  още две заглавия от своя репертоар – операта „Селска чест“ от Пиетро Маскани и балeта „Делвата“  от Алфредо Казела.   
  В афиша на фестивала са и оперните заглавия  „Мария Десислава“ от Парашкев Хаджиев, постановка на  Държавна опера-Русе (4 август), „Манон Леско“  от  Джакомо Пучини  в изпълнение на Театрално-музикален продуцентски център–Варна на 11 август, „Норма“ от Белини на Бургаската опера (19 август) и постановката на Пловдивската опера на Вердиевата „Травиата“  (28 август).
  Под звездите на Царевец през лятото ще могат да се видят и два от хитовите мюзикъли на ХХ век -  „Котките“ на Андрю Лойд Уебър в изпълнение на Театрално-музикален продуцентски център – Варна (21 юли) и  премиерното заглавие на Държавна опера-Пловдив „Коса“ (5 септември).
За първи път на  фестивала ще се представи Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ На  28 юли търновската трупа ще покаже едно от най-добрите си заглавия – оперетата  „Цигански барон“ от Йохан Щраус  
  Финал на музикалното събитие на 8 септември ще постави Държавна опера-Русе с „Трубадур“ от   Джузепе Верди.
     На борсата Велико Търново ще представи  и други водещи културни събития като  XIV Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ (6-8 април 2017 г.), Втория международен фестивал на историческите възстановки, 20-ото издание на Международния фолклорен фестивал, 22-рият Петропавловски събор, Петото международно биенале на църковните изкуства и др.
    

Части на Велико Търново остават без ток утре/понеделник (13ти февруари)

На 13.02.2017 г. от 12:00 ч. до 12:30 ч., поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - фирми и автокъщи в района на товарна гара гр. Велико Търново и фирма "Софарма трейдинг", бензиностанция РОМПЕТРОЛ, фирма "Анимекс", "Меркурии Агро" ЕООД, "Хлебозавод ВТ" АД, "Хрансервиз инженеринг" АД, "Екстра Ауто", "Краси" ЕООД, "Алекс О‘К" ЕООД, "Булметал – 91" ЕООД, СД "Интер-Флора" TIR, завод "ТЕРЕМ Ивайло".

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново