понеделник, 6 февруари 2017 г.

Стотици великотърновци остават без парно и топла вода за три дни


Стотици великотърновци ще останат без парно и топла вода за три дни. Причината е авариен ремонт, съобщават от "Топлофикация ВТ". От компанията посочват, че подаването на топлинна енергия и топла вода ще бъде преустановено до 8 февруари включително за живеещите на 13 адреса в квартал "Бузлуджа".

Мярката се отнася за:
- ул. "Борис Богданов" 9
- ул. "Георги Бенковски" 9
- ул. "Георги Измирлиев" 12
- ул. "Деню Чоканов" 1,3,4,5,8
- ул. "Филип Симидов 1
- ул. "Константин Паница" 3
- ул. "Христо Донев" 11
- ул. "Иларион Драгостинов" 9
- ул. "Георги Живков" 1
При възможност парното и топлата вода ще бъдат пуснати по-рано, посочват от "Топлофикация".


Велико Търново дава пример за спешни улични ремонти

Снимка и информация: Община В. Търново
Започна спешен частичен ремонт на нарушената настилката в участъка от булевард „България” в района на спирка „Беляковско шосе”. След разпореждане на кмета на Велико Търново Даниел Панов дружеството „ВиК Йовковци” ООД предприе извършването на незабавни дейности по възстановяване на целостта на платното.
Назначена от Даниел Панов комисия от специалисти и експерти от Община Велико Търново извършва подробен оглед на участъците от уличната мрежа, в които има нарушение на настилките в резултат на обилните валежи от сняг и снеготопенето. С цел гарантиране на сигурността и предотвратяване на инциденти образувалите се неравности по най-възловите и средищни места ще бъдат запълнени със студена смес.

При подходящи метеорологични условия и сухи настилки дейността ще започне в участъци по булевардите „Никола Габровски” и „България”, по улиците „Стоян Коледаров”, „Лазурна”, „Козлуджа”, прехода от ул. „Пейо Яворов” към ул. „Зеленка”, както и в района на Дома за възрастни хора „Венета Ботева”. След трайното затопляне на времето останалите улични зони с нарушени пътни настилки ще бъдат асфалтирани.

Хитове на QUEEN в симфоничен рок вариант представят във Велико Търново

Вечните хитове на легендарната и световноизвестна група QUEEN ще бъдат представени във Велико Търново в симфоничен рок вариант. Изпълненията ще бъдат дело на оркестъра на Старозагорската опера и рок банда със солист Теодор Койчинов. Концертът “QUEEN tribute – Шоуто продължава” ще бъде на 21 февруари на сцената на Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Началото е в 19,00 ч.. а билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и в Туристическия информационен център.
Изпълненията ще бъдат дирижирани от младия диригент и пианист Димитър Косев, който е инициатор и ръководител на проекта. Известни са неговите пристрастия към рок музиката и независимо, че е не е бил съвременник на музиката на легендарната група, Димитър Косев смята, че докосването до изкуството на QUEEN превръща човек в техен почитател завинаги.
Сет-листата за концерта във Велико Търново включва хитовете „Bohemian Rhapsody”, „The Show Must Go on”, „Who Wants to Live Forever”, „We are the Champions”, „I want to break free”, „Crazy little thing called love”, „Somebody to Love”,  „We Will Rock You”, „Love of My Life”. Вечният дует на Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе „Barcelona” ще бъде представен от солистката на Старозагорската опера сопраното Елена Петрова и Теодор Койчинов. Оркестрацията на песните e на Пламен Проданов, Свилен Димитров и Димитър Косев.

В по-ранните часове на 21 февруари Старозагорската опера ще постави на великотърновската сцена и най-новия си детски мюзикъл „Едно лято в едно блато”. В забавния спектакъл солистите, хорът и балетът си партнират с младите таланти от детско-юношеското студио за опера и балет „Маргаритки”. Началото на постановката ще бъде в 11,00 ч., а цената на билетите от 5 лева е символична. 

Вижте събитията във Велико Търново през седмицата


10,30 ч
Читалня на РНБ „П.Р.Славейков”



17,00 ч
Община В. Търново – Голяма зала
17,30 ч
Читалня на РНБ „П.Р.Славейков”

18,30 ч
Детски отдел на РНБ „П.Р. Славейков” – кв. Колю Фичето
19,00 ч
МДТ „Константин Кисимов”
ВТОРНИК - 7.02.17 г.
„Поуките от историята” - среща на зрелостници и учители от Старопрестолна гимназия по икономика с акад. Георги Марков и Иван Гранитски, и представяне на литературата на издателство „Захари Стоянов“- София
Събрание на Взаимоспомагателна каса

Представяне на творчеството на Иван Кирилов, съвместно с НЛМ-Къща-музей "Емилиян Станев" – Велико Търново
Нощ на книгите за Хари Потър – ежегодна инициатива на издателство „Егмонт“

„Измамникът Тартюф“ – комедия по Жан-Батист Молиер, премиера

11,00 ч
Община В. Търново – Зала 302
СРЯДА – 8.02.17 г.
Заседание на общинския превантивен център за борба с наркоманията

9,00 ч
Спортен комплекс „Ивайло”
19,00 ч
МДТ „Константин Кисимов”
ЧЕТВЪРТЪК – 9.02.17 г.
Общински ученически игри по баскетбол – възрастова група 5-7 клас, момичета и момчета
„Измамникът Тартюф“ – комедия по Жан-Батист Молиер, втора премиера

9,00 ч
Спортен комплекс „Ивайло”
12,00 ч
Община В. Търново-Ритуална зала
14,30 ч
Хотел „Янтра”
ПЕТЪК – 10.02.16 г.
Общински ученически игри по баскетбол – възрастова група 8-10 клас, юноши и девойки
Среща на кмета на Велико Търново Даниел Панов със собственици на ремонтирани старинни къщи

Дискусия на тема „Качествено образование за икономически растеж и за по-високи доходи“ – откриване от Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община и Даниел Панов – кмет на Община В. Търново и председател на УС на НСОРБ

9,00 ч
Хотел „Янтра”
11,00 ч
Читалище „Искра”
СЪБОТА – 11.02.16 г.
Дискусия на тема „Качествено образование за икономически растеж и за по-високи доходи“
Театър ВЕСЕЛ представя: „Кой е по-хитър?“ - народна приказка – куклен спектакъл на ДКТ - Габрово



Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново