вторник, 17 януари 2017 г.

Градският транспорт във Велико Търново през зимата - фоторепортаж

И през зимата градският транспорт във Велико Търново е редовен, автобусите се движат по утвърдените разписания, а шофьорите се справят без проблем със снежните условия. Предлагаме ви нашия кратък фоторепортаж по темата. 
Мерцедес-Бенц О530 Цитаро по линия 9 на превозвача ЕТ "Надежда - Надежда Христова".









Ирисбус Кросуей ЛЕ по линия 20, превозвач "Алекс ОК" ЕООД











Мерцедес - Бенц O530 Цитаро по линия 13, превозвач - "Алекс ОК" ЕООД










Ман Лайънс Сити А78 по линия 10, преовзвач ЕТ "Надежда - Надежда Христова".








Ман НМ192 по линия 70, превозвач "Алекс ОК" ЕООД


Ман А20 /на природен газ/ по линия 4, превозвач ЕТ "Надежда - Надежда Христова"








Неоплан Н4416 по линия 5 /титулярен автобус по линия 33/, превозвач - "Алекс ОК" ЕООД.






Ман А20 /на метан/ по линия 40, превозвач - ЕТ "Надежда - Надежда Христова",









Ман  А21 по линия 5, превозвач "Алекс ОК" ЕООД.




Ман А20 /на метан/ по линия 9, превозвач - ЕТ "Надежда - Надежда Христова"









Ман А20 по линия 13, превозвач - "Алекс ОК" ЕООД



ВДЛ Беркхоф Амбасадор 200 по линия 10, превозвач ЕТ "Надежда - Надежда Христова".







Ман А21 по линия 50, превозвач "Алекс ОК" ЕООД.









Изцяло реновираният Неоплан Н4014 по линия 3, превозвач - ЕТ "Надежда - Надежда Христова".

Метеорологичните прогнози за Велико Търново сочат нови снеговалежи

Снимка и информация: Община В. Търново
Краткосрочните метеорологичните прогнози за Велико Търново сочат, че е сериозна вероятността снеговалежите да продължат с повишена интензивност през нощта. Основните транспортни улици в старопрестолния град са обработвани с инертни материали против заледявания, след което са почиствани със снегорини.
В Община Велико Търново постоянно постъпват сигнали от граждани, които оперативният щаб предава на снегопочистващите фирми. Според изискванията, докато траят валежите приоритетът е поставен върху главните и основните транспортни улици, по които се движи автобусите от системата на обществените превози.
Община Велико Търново апелира към великотърновци да се съобразяват с пътните условия за шофиране, изискващи автомобилите да са оборудвани със зимни гуми в подходящо състояние. Въпреки зимната обстановка са констатирани редица случаи на шофьори, чиито превозни средства. са със силно износени зимни или дори с летни гуми.

През последния ден са издадени 12 предписания на собственици, наематели и ползватели на жилищни, търговски, стопански имоти, които не са почистили от сняг и лед прилежащите към обектите и сградите тротоарни площ. Предстоят проверки за изпълнението на издадените задължителни заръки.  

Общинска комисия проверява снегопочистването във Велико Търново

Снимка и информация: Община В. Търново
Общинска комисия проверява и координира дейностите по снегопочистването във Велико Търново и следи актуалната обстановка. По указания на кмета Даниел Панов заместник-кметът проф. Георги Камарашев и работна група от експерти и специалисти от дирекция „Строителство и устройство на територията” от снощи периодично обхождат улиците и кварталите на старопрестолния град. При необходимост и сигнали от граждани машини на снегопочистващите фирми биват пренасочвани към различни локации във Велико Търново. Тази сутрин допълнителна техника е била изпратена към кварталите „Чолаковци”, „Бузлуджа” и „Зона В”.
При условията на продължаващи валежи, към 12,30 ч. основните улици във Велико Търново са проходими и без заледявания.
Обилният снеговалеж и отрицателните температури в късните следобедни часове на вчерашния ден и ниските температури създадоха предпоставки за замръзване на основните улици. По тази причина бе взето решение пътните отсечки да бъдат обработени само с инертни материали и макар движението да бе временно с по-ниска скорост, заледяването бе избегнато. След намаляването на трафика снегорините обработиха улиците както в централната част на Велико Търново, така и в кварталите.
Във връзка със сигнали на граждани за движение на машини с вдигнати гребла Община Велико Търново уточнява, че това се случва при придвижването на техниката от един район в друг и при разпръскване на инертни и химически материали.
От 5,00 ч. тази сутрин над 60 служители на Общинското предприятие „Зелени системи” работят по почистването на тротоарните площи, стълбите, спирките и обществените пространства. С помощта на малогабаритни снегорини се разчистват подходите край детските градини и яслите.

Според нормативните изисквания при снеговалеж и ниски температури фирмите, изпълняващи дейностите по зимната поддръжка, с приоритет осигуряват проходимостта на основните улици и отсечките, по които се движи градският транспорт. 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново