сряда, 21 декември 2016 г.

Във Велико Търново ще предупреждават за бедствия и аварии чрез смарт телефон

Снимка и информация: Община В. Търново
Нов проект ще даде възможност на жителите на Велико Търново и общината да сигнализират за бедствия, аварии, инциденти и произшествия чрез смарт телефоните си. Пилотната информационна система, създадена от висококвалифицирани програмисти начело с Невен Боянов, бе представена пред местната власт и органите на реда. Концепцията предвижда стартирането на безплатно приложение за всеки смарт телефон, чрез който гражданин, станал свидетел на дадено събитие – наводнение, катастрофа, земетресение, свлачище и пр., ще може веднага да прати информация, снимки и GPS-координати към команден център в Общината.
Създаването на проекта е възложено от кмета Даниел Панов и екипа му. Данните ще постъпват и при службите за сигурност. Иновативното мобилно приложение ще допълва и подпомага работата на спешната линия 112.

По време на тестването на системата приложението ще е достъпно за потребители с Android смарт-телефони, а впоследствие ще има разработки и за други операционни системи. Обучени за работа със системата ще бъдат и служители от общинската администрация, които ще оперират в командния център. 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново