четвъртък, 15 декември 2016 г.

15 улици в Горна Оряховица остават без ток утре/петък (16ти декември)

На 16.12.2016 г. от 12:00 ч. до 12:15 ч., поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - Фирми: "Янтра транспорт", "Аполон-95" ЕООД, "Ден и Нощ" ООД, "Универсал" ООД, „Михов ООД”, бензиностанция "ЕКО-Петролиум", "Комерсавто" ООД, СД "Пеневи", "Текстилни влакна" АД, ЦД "Долапчиеви" ООД, "София Интернационал-95" ООД, ЕТ "Механика".
На 16.12.2016 г. от 12:00 ч. до 12:30 ч., поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица - ул. "Съединение", ул. "Иван Александър", ул. "Цар Освободител", ул. "Каймакчалан", ул. "Иларион Макариополски", ул. "Ниш", ул. "Яребична", ул. "Иван Момчилов", ул. "Цветарска", ул. "В. Левски", ул. "Баба Тонка", ул. "Струга", ул. "Кракра", ул. "Преслав", ул. "Кубадин", кв. гара Горна Оряховица, фирма ЕТ "Вили-Димитър Папазов" и фирма "Евробилд" ООД.

Велико Търново разполага с нова туристическа карта, разпространяваща се безплатно

Карта и информация - Вл. Андреева


     Велико Търново вече има нова туристическа карта, която се разпространява безплатно.
      Картата е издадена от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ в първоначален тираж 10000 броя. Тя е с размери 48х36 см, двуезична, на български и английски език, и на нея са обозначени основните атракции и туристическите обекти в града. На едната й страна всички значими исторически и културни забележителности във Велико Търново са представени с оригинални илюстрации на художничката Силвия Калоянова. Картата съдържа информация и за основната пътна инфраструктура, транспортни съоръжения, заведения за хранене и развлечения, както и различни  видове услуги.
      Новата карта се разпространява в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5, както и в обектите, които се рекламират на нея.

Великотърновски деца създадоха 700 картички за Коледа и Нова година

Великотърновски деца, възпитаници на всички детски градини и училища в старопрестолния град и селищата в общината, създадоха 700 картички за Коледа и Нова година. От името на кмета на Старата столица Даниел Панов те вече са изпратени до всички институции, неправителствени организации, дипломатически представителства и партньори на Община Велико Търново.
Всяка от картичките е ръчно изработена и уникална по своята визия и съдържание. Младите великотърновци работиха върху създаването им в продължение на няколко дни, в занималните и часовете по рисуване.

„Благодаря на всички талантливи деца за създадените коледни творения, които са ярко доказателство за големия им талант и артистични умения”, коментира Даниел Панов и похвали малчуганите, че развиват своите дарби от най-ранна възраст. 

Коледари от детска градина „Ален мак” хортуваха за здраве на великотърновци

Коледарска дружина от детска градина „Ален мак” хортуваха за здраве и късмет на всички жители на Велико Търново и селищата в общината. По стара българска традиция осемнадесетте деца бяха пременени с народни одежди, а калпаците на момчетата бяха със специална украса.
Дружината обиколи сградата на Община Велико Търново, а фоайетата на етажите бяха огласени от обредните коледарски песни. Заместник-кметът на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова пожела здраве, весела ваканция и много подаръци на малчуганите. 

Снимки и информация: Община Велико Търново

Спряха водата в част от квартал "Варуша" заради авария

Спряха водата в част от стария великотърновски квартал "Варуша". Това съобщиха от дружеството "ВиК Йовковци" ООД. Водоподаването е прекъснато за живеещите по улиците "Въстаническа" и "Медникарска" заради належащ авариен ремонт. От компанията посочват, че водата ще бъде пусната в 14,00 ч. 

Първите дарения от Велико Търново вече са при жителите на с. Хитрино

Снимка и информация: Община В. Търново
Първият транш от даренията, събрани в обявената от кмета на Велико Търново Даниел Панов благотворителна кампания за жителите на с. Хитрино, пристигна снощи в разпределителния пункт в съседното село Тимарево. Доставени бяха голям брой чисто нови постелъчни материали – завивки, възглавници, чаршафи, хавлии, дълготрайни хранителни продукти – варива, ориз, консерви, захар и сладкарски изделия, макарони. Предаването им бе под координацията на заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който бе на място в разпределителния пункт.
Даренията са дело на фирми, работещи в сферата на хлебопроизводството, хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и търговията с бързооборотни стоки. Бизнесът и великотърновци се отзоваха веднага след призива на кмета Даниел Панов за солидарност и подкрепа на хората в шуменското село, чиито домове претърпяха сериозни щети след влаковия инцидент. Първият транш от стоките, вещите и пособията бе събран за по-малко от 24 часа. Предстои изпращането на два тона брашно и 2100 бутилки олио.
Приемането на дарения продължава, като приемният пункт е в сградата на Община Велико Търново. Цялата акция е координирана и с регионалната структура на Българския червен кръст.
Част от благодетелите се включиха в благотворителната кампания с парични средства. Оповестена е и банкова сметка на Община Хитрино: BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF - в лева; BG36DEMI92403400114526, DEMIBGSF - в евро, "ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД. Дарителската сметка е публикувана и на уеб-страницата на Община Хитрино: http://www.hitrino.org.

Жителите на Велико Търново, които желаят да помогнат, могат да се свържат със заместник-кмета проф. Георги Камарашев или с д-р Диляна Вачкова, гл. експерт от дирекция „Социални дейности и здравеопазване” /тел. 062/619-209/.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново