петък, 9 декември 2016 г.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за утре/събота (10ти декември)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Във връзка с предстоящи излъчвания на Аудио- визуалният спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина" в рамките на празничната програма на Община Велико Търново за Коледа и нова година ще настъпят следните временни промени в организация движението на МПС:
На 10 декември за времето от 18,45 до 19,30 ч. за движение ще бъде затворен площад "Цар Асен 1", както и свързаните с него съседни улици.

Утре безплатно излъчват спектакъла "Звук и светлина" на историческата крепост "Царевец" във Велико Търново

Снимка -
www.facebook.com/gradski.transport.vt
Утре (10ти декември) безплатно ще бъде излъчен спектакъла-емблема на Велико Търново - "Звук и светлина". Шоуто може да се наблюдава от пл."Цар Асен I", а началният час е 19:00 ч.

Велико Търново с номинации в шест категории на годишните награди в туризма

Снимка и информация - Община Велико Търново


Велико Търново е номиниран в шест категории на годишните награди в туризма. Кампанията е на Министерството на туризма, а гласуването се извършва на интернет платформата http://tourismawards.bg.
Велико Търново е с номинации в категориите: „Община на 2016 година за културно-исторически туризъм”; „Туристическо събитие” – с летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”; „Туристическа атракция/обект” – с аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”; „Духът на България” – ресторант „Щастливеца”.
Специална награда ще бъде „Изборът на българите”. Старопрестолният град се представя с архитектурното си богатство в подкатегория „Стоте национални обекта”. Еменският каньон и Къпиновският манастир пък получават номинации в подкатегория „Петдесетте малко познати туристически обекта”.

Гласуването се осъществява на следните адреси:
http://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/ - категория „Община на 2016 година за културно-исторически туризъм
http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/ - категория „Туристическа атракция/обект”
http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/ - категория – „Туристическо събитие”
http://tourismawards.bg/cat/duh-bulgaria/ - категория „Духът на България”
http://tourismawards.bg/cat/izbor-bulgari/ - категория „Изборът на българите”

Първият в България Център за превенция и спорт бе открит във великотърновското село Балван


Снимка и информация - Община Велико Търново
Кметът на община Велико Търново Даниел Панов откри първия за страната Център за превенция и спорт, който бе създаден в село Балван. Инициативата е съвместно дело на местната власт, органите на реда и неправителствения сектор. С децата и младежите ще бъдат провеждани практически и теоретични занимания за осигуряване на тяхната сигурност, насърчаване на спорта и здравословния начин на живот.
Даниел Панов изрази увереност, че Центърът за превенция и спорт ще бъде още един успешен проект на местната власт, органите на реда и неправителствения сектор в подкрепа на младите хора.
„Благодаря на всички, които участваха в подготовката и изграждането на тази нова, много добра и полезна придобивка. Специалисти, полицаи и пожарникари ще обучават и подготвят младите хора за ежедневните рискове, за опасностите на пътя. Вярвам, че този проект ще се мултиплицира и на други места в България. Добрите практики и опит на Община Велико Търново са ползвани от местните власти в цялата страна. Това важи особено силно за програмата ни „Местни инициативи”, за Детската полицейска академия и за начина, по който успешно се работи в центровете за работа с деца и младежи в населените места”, коментира Даниел Панов.
Центърът за превенция и спорт е създаден от Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Националния военен университет „Васил Левски”, Сдружението на кметовете и кметските наместници, неправителствената организация „Св. Иван Рилски” и Съюза на пивоварите в България. Децата и младежите ще учат какво трябва да правят при бедствия и аварии, какви правила трябва да спазват на пътя като пешеходци и като бъдещи водачи. Други от темите ще са свързани с оказването на първа помощ, вредното въздействие на наркотиците и опасностите, които крие трафикът на хора. Младите хора ще се запознаят с естеството на професиите на полицаите и пожарникарите. Насърчавани ще бъдат спортните занимания и здравословният начин на живот като превенция срещу употребата на алкохол.
В церемонията по откриването участваха още заместник-областният управител Камен Алексиев, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов, изпълнителният директор на Съюза на пивоварите Ивана Радомирова и кметът на с. Балван Недьо Георгиев.

4 улици във Велико Търново остават без вода днес/петък (9ти декември)

„ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 09.12.2016 г. (Петък) от 9:00 до 14:00 ч. щe бъдe cпpянo вoдoпoдaвaнeтo за следните улици от гр. В. Търново: Драган Цончев, Тодор Иванов, Васил Златарски и Йордан Кулелиев.
Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново