вторник, 6 декември 2016 г.

Временна промяна в организацията на движението за утре/сряда (7ми декември)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
На 7 декември за времето от 8,30 до 16,30 ч. за движение ще бъде затворена улица "Васил Левски", в участъка от кръстовището с ул. "Цар Освободител" до Централна поща. Забраната не важи за автобусите от обществения транспорт.
На 7 декември за времето от 18,45 до 19,30 ч. за движение ще бъде затворен площад "Цар Асен I", както и свързаните с него съседни улици.

Утре излъчват безплатно шоуто "Звук и светлина" във Велико Търново, по случай студентския празник (8ми декември)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Утре вечер във Велико Търново безплатно ще бъде излъчен спектакълът "Звук и светлина". Началният час е 19,00 ч., а шоуто може да се наблюдава от пл."Цар Асен I".

Продължава частичният ремонт на улица „Васил Левски” във Велико Търново

Снимка и информация: Община Велико Търново
На 6 и 7 декември продължава частичният ремонт на улица „Васил Левски” във Велико Търново. До 16,30 ч. днес затворен за движение на автомобили ще бъде участъкът от Студентски стол №2 до кръстовището с ул. „Цар Освободител”. Забраната не важи единствено за автобусите по линиите на обществения транспорт, които могат да преминават и в двете посоки.
Ремонтните дейности обхващат участъците, където платното е пресечено напречно при прокарване на подземни комуникационни мрежи, а по настилката са се образували неравности. Строителните работи включват фрезоване, уплътняване на основата, полагане на нова асфалтова настилка и изравняване, което ще подобри условията на безопасност и ще предотврати ново слягане.  

На 7 декември работата продължава в участъка на улица „Васил Левски” от кръстовището с улица „Цар Освободител” до площад „Майка България”. В тази част движението по централната пътна отсечка ще бъде затворено за автомобили от 8,30 до 16,30 ч. Забраната няма да важи за обществения транспорт. 

Стотици великотърновци остават без вода до 17,00 ч. днес заради авария


Стотици великотърновци, чиито домове са разположени по улиците "Максим Райкович", "Силвестър" и "Шейново" ще бъдат без вода днес до 17,00 ч. От дружеството „ВиК Йoвкoвци“ ООД yвeдoмявaт, че причината е възникнала необходимост от авapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa.

Велико Търново е с най-учещата общинска администрация в България

Велико Търново е с най-учещата общинска администрация в България. Това стана ясно след първото по рода си изследване, проведено от Института по публична администрация към Министерски съвет. Общината в старопрестолния град печели първа награда в рейтинга на учещите администрации и изпреварва редица централни организации.
Призът бе връчен на специална церемония, по време на която присъстваха заместник-кметът и секретарят на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев и Мина Илиева. Проф. Георги Камарашев обясни, че в процеса на учене са ангажирани служители от всички нива административната структура и дори кметът на Велико Търново Даниел Панов в момента защитава докторантура. Отчетено бе и голямото значение на рейтинга на учещите администрации за привличането на инвеститори и организирането на редица национални и международни събития.

При изследването е използвана методология на учени от Харвардския университет. Три са основните показатели – изграждане на подкрепяща ученето организационна структура, въвеждане на конкретни процеси и механизми за учене, както и налагане на лидерски стил, който стимулира ученето. Община Велико Търново постига резултати, с които категорично стои най-високо от българските администрации. Оценките надхвърлят дори средните нива за различни чуждестранни организации, представени в базата данни на Гарвин и колеги. 

Два пъти гледаме безплатно шоуто на Царевец тази седмица. Вижте събитията тук



Два пъти гледаме безплатно шоуто на Царевец тази седмица. Първата прожекция на спектакъла "Царевград Търнов - звук и светлина" ще бъде още в утрешния 7 декември и е по случай студентския празник. Второто безплатно излъчване е в събота, 10 декември. Шоуто може да бъде наблюдавано от площад "Цар Асен I", като началният час и за двете дати е 19,00 ч.
Вижте и останалите събития във Велико Търново през седмицата

19,00 ч
МДТ „Константин Кисимов”

19,00 ч
Площад „Цар Асен I”
СРЯДА – 7.12.16 г.
„Свекърва” – комедия по разказа на Антон Страшимиров

Прожекция на аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”

11,00 ч
ЦДГ „Пролет”

17,00 ч
РНБ „П. Р. Славейков”
ЧЕТВЪРТЪК – 8.12.16 г.
Среша с писателката Савина Попова

Представяне на новата книга на проф. Милко Палангурски – „Адвокати, управление и политика (1879 – 2016)  

10,30 ч
С. Балван
ПЕТЪК – 9.12.16 г.
Откриване на Център по превенция и спорт – официална церемония и ролеви игри за деца

10,00 ч
Община В. Търново – пред кабинета на Кмета
11,00 ч
Читалище „Искра”
19,00 ч
ДКС „Васил Левски”

19,00 ч
Площад „Цар Асен I
19,30 ч
Клуб ТАМ
СЪБОТА – 10.12.16 г.
Детска работилница за изработване на коледна украса и играчки

Театър „ВЕСЕЛ” представя: „Коледен сън” – детски куклен спектакъл на ДКТ - Търговище
„Търси се Фигаро – последната грешка на Нешка” – национално турне на ансамбъла на Нешка Робева и Държавна опера – Русе
Прожекция на аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”
Прожекция на филма „Човек на име Уве”

Магистър по изящни изкуства е носител на общинската академична награда

Снимка и информация: Община В. Търново
Магистърът по изящни изкуства от Великотърновския университет Симеон Живков Желев е тазгодишният носител на общинската академична награда „Осми декември”, която е на стойност 5000 евро. Отличието бе връчено от кмета на Велико Търново Даниел Панов в присъствието на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов. Удостояването бе част от тържественото заседание в аулата на университета по случай студентския празник 8 декември. Номинацията на отличника и изявен възпитаник на ВТУ Симеон Живков Желев бе дело на Академичния съвет и бе гласувана от Великотърновския общински съвет.
„Предстоящият празник е чудесен повод да поздравя всички млади хора, които са избрали да завършват висшето си образование в нашия град и разбира се – и всички преподаватели.  Именно студентите превръщат Велико Търново в град, който е млад, жизнен, красив, креативен и отворен към съвременните тенденции и глобален свят. Благодарение на вас, млади хора, дори в трудни времена като днешните Старата столица е един от малкото градове в България, които могат да се похвалят с много добри социално-икономически и демографски показатели, които са генератори на растеж и развитие. Приносът на студентите и на академичната общност в този процес е безспорен”, подчерта Даниел Панов в приветствието си. „Удостояването на изявени възпитаници на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” с общинската академична награда „Осми демември” се превърна в една добра традиция. Тя е израз на подкрепата от местната власт за успешния старт на професионалния път и кариера на младите хора”, каза още Панов.
Кметът на Велико Търново насочи вниманието на аудиторията към водещата и ключова роля, която академичната общност, студентите и техните преподаватели имат за успешното настояще на града, за добрите перспективи, потенциала и множеството възможности за бъдещето. „Празнувайте бурно, но и разумно, защото всички ние великотърновци имаме нужда от вас да продължите това, което правим за просперитета на Старата столица”, завърши Даниел Панов.
Студентската и академична общности бяха поздравени и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново