четвъртък, 1 декември 2016 г.

Шест пъти гледаме шоуто на Царевец безплатно

Шест пъти през декември жителите и гостите на Велико Търново ще могат да гледат безплатно шоуто „Царевград Търнов – звук и светлина”, което е прочуто в целия свят.
Прожекциите могат да бъдат наблюдавани от площад „Цар Асен I”, който се намира непосредствено пред крепостта Царевец. Излъчването на спектакъла е част от коледната програма, подготвена от Общината.
Първата прожекция е още на 3 декември, а следващата – на 7 декември, като тя е и жест към всички, които са избрали да прекарат студентския празник в старопрестолния град. Следват нови излъчвания на 10 и 17 декември. Царевец ще блести в пъстри багри и навръх Коледа – 25 декември, както и на 30 декември.
Началото на всички прожекции е в 19,00 ч.
Шоуто „Царевград Търнов – звук и светлина” е създадено през 1985 г. и се радва на изключително голяма популярност повече от три десетилетия. Продължителността му е 16 минути.
Спектакълът се прожектира върху крепостните стени на Царевец, Патриаршията музей, Царския дворец, Балдуиновата кула и входните порти. Съвременна система управлява повече от 2000 прожектора, шест камбани и два лазерни лъча.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново