петък, 25 ноември 2016 г.

Стотици деца посрещнаха Дядо Коледа във Велико Търново, фойерверки озариха небето над града

Снимка и информация: Община Велико Търново
В истински празник за малки и големи се превърна включването на коледните светлини във Велико Търново. Под багрите на празничните фойерверки, озарили небето над Старата столица, стотици деца и много жители и гости на старопрестолния град посрещнаха Белобрадия старец.
Изненада за великотърновци, подготвена от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов, бе атрактивното куклено шоу „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа”. Най-щастливи бяха стотиците малчугани, които искрено се забавляваха с приказния клоун Тотко, прасенцата Пиф и Паф, Баба Яга и самия Белобрад старец. На финала на представлението, изнесено от актьори от Държавен куклен театър Габрово, Дядо Коледа покани на сцената заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и деца от публиката. Всички заедно включиха празничната великотърновска украса, включваща над 1000 осветителни тела и повече от 100 светещи фигури. Веднага след това небето над центъра на Старата столица бе озарено от празничните фойерверки.

Снежана Данева-Иванова пожела на децата, родителите и близките им, на великотърновци и гостите на града да бъдат здрави, да се радват на много успехи и да прекарат весело наближаващите коледни празници със семействата си.

От следващата седмица всеки може да напише писмо до белобрадия старец и да го остави под вълшебната къщичка в парк „Марно поле”. В централната алея на парк „Марно поле” ще бъде отворен китният коледен базар, изграден по австрийски модел. Той ще работи до края на декември.

Националният военен университет навърши 138 години

Снимка и информация: Община В. Търново
В Националния военен университет „Васил Левски” бяха отбелязани 138 години от създаването на първото военно училище в България, съобщи кметът Даниел Панов в официалната си фейсбук страница. В знак на признателност цветя бяха поднесени пред паметника на Апостола на свободата и пред мемориалния знак на възпитаниците на НВУ.
Заместник-кметът проф. Георги Камарашев поздрави ректора на НВУ бриг. ген. Пламен Богданов, преподавателите, военнослужещите, студентите и курсантите. Той подчерта, че Националният военен университет заема особено важно място в обществения живот на Велико Търново и е един от стълбовете на образователната система.
Снимка и информация: Община В. Търново


Сред гостите на празника бяха още председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, народни представители, общински съветници, представители на различни държавни и образователни институции, педагози, курсанти, студенти и граждани. 

Ремонтират частично главната улица „Васил Левски”

Снимка и информация: Община В. Търново
Във Велико Търново ремонтират частично главната улица „Васил Левски”. През днешния ден служителите на фирмата изпълнител работят по платното в посока от кръстовището до Съдебната палата към площад „Майка България”. Дейностите включват фрезоване на стария асфалт, уплътняване на пътната основа с геотекстил и подсилване, както и полагане на нова настилка в участък от около 700 квадратни метра.
Водачите на автомобили следва да спазват пътните знаци, съобразени с временната организация на движението. Без ограничение ще бъдат пропускани автобусите по линиите от обществения транспорт.

Ремонтните дейности се извършват през днешния и утрешния ден на два етапа. Подобрената товароносимост на пътното платно ще предпази настилката от слягане. Предстои цялостно преасфалтиране на цялата улица, което може да бъде извършено най-рано през пролетта на 2017 г.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново