четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Части на Велико Търново остават без ток утре/петък (11ти ноември)

На 11.11.2016 г. от 09:00 ч. до 09:15 ч. и от 11:45 ч. до 12:00 ч., поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново – ВЕЦ Сини вир, ул. "Сан Стефано", "Соколов", "Класик", "Спектър", "Краси" и фирмите в района, кв. Чолаковци - ул. "Бяла Бона", ул. "Райна Княгиня", ул. "Рада войвода" и ул. "Петър Пърмаков".
На 11.11.2016 г. от 13:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - производствена база на фирма "Престиж" - кв. "Чолаковци".
На 11.11.2016 г. от 08:30 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: ул. "Гео Милев" от № 63 до № 77, ул. "Oсвобождение" № 80, 82, ул. "П. Яворов" № 59, 61.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за 12ти и 13ти ноември (събота и неделя)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Във връзка с предстоящото провеждане на втори тур на избори за Президент и вицепрезидент ще настъпи следната временна организация на движението  за МПС:
На 12 ноември/събота/ се затваря за движение на пътни превозни средства ул. "Васил Левски"  в участъка от Студентски стол № 2 /кръстовище ул. "Васил Левски" - ул. "Бачо Киро"/ до сградата на Община Велико Търново/кръстовище ул. "Васил Левски"-ул. "Христо Ботев"/ за времето от 00,09 до 19,00 ч.
На 13 ноември/неделя/се затваря за движение на пътни превозни средства ул. "Васил Левски"  в участъка от Студентски стол № 2 /кръстовище ул. "Васил Левски" - ул. "Бачо Киро"/ до сградата на Община Велико Търново/кръстовище ул. "Васил Левски"-ул. "Христо Ботев"/ за времето от 17,00 ч. до приключване работата по обработката на изборните материали.

Над 800 000 лева са вложени в облагородяване на населените места в общината

Снимка и информация: Община Велико Търново
Над 800 000 лева са вложени в облагородяването на населените места в община Велико Търново през 2016 г. Средствата са осигурени от общинския бюджет. От тях 400 000 лева са отпуснати по програма „Местни инициативи”, чрез която се финансират собствени проекти на кметовете и кметските наместници на 36 населени места извън общинския център. По инициатива на кмета Даниел Панов, от 2012 г. досега годишната финансова рамка на програмата непрекъснато се увеличава и ако преди пет години бе 160 000 лева, през 2016 г. достигна до 400 000 лева.
През настоящата година по „Местни инициативи” бяха одобрени и реализирани 35 проекта. В 25 населени места са ремонтирани улици, тротоарни алеи, обществени пространства и площади. Сградата на кметството в с. Момин сбор претърпя основна реконструкция, в Буковец се работи по изграждането на нова автобусна спирка, а жителите на Къпиново имат нова детска площадка. В Шереметя две важни за селото улици вече разполагат с нужното отводняване. В Балван кметството и пенсионерският клуб имат ново парно. Сградата на кметството в с. Велчево е с нова дограма, докато същата в с. Никюп е с обновен покрив.
Повече от 320 000 лева бяха вложени по инвестиционната програма на Община Велико Търново за дейности по инфраструктурата в 36-е населени места извън старопрестолния град. Още 60 000 лева са отпуснати за ремонти по сградите на 19 кметства. С 25 000 лева бе изграден водосток на пътя към с. Големани.


Включват видеонаблюдението във Велико Търново до края на месеца

Снимка и информация: Община Велико Търново
До края на ноември във Велико Търново ще заработи новата система за видеонаблюдение. Първият етап от създаването й включва 16 камери, чрез които се обхващат входовете и изходите на старопрестолния град, както и натоварените кръстовища.
Снимачните устройства вече имат осигурено електрозахранване, прокарана е и оптична интернет-връзка. Сигналът от тях ще постъпва в контролен център в Общината, а също и в Областната дирекция на МВР.
Вторият етап предвижда въвеждането в експлоатация на още 14 камери, които също са монтирани, като предстои да бъдат свързани към ел- и интернет-мрежата.
В рамките на няколко месеца жителите и гостите на Велико Търново ще могат да ползват и безплатен интернет в градските паркове. По силата на действащия с Общината договор, доставчикът на услугата вече работи по включването на точки за свободен достъп до световната мрежа в зоните за отдих. На първо време ще бъдат обхванати парковете централната част на Старата столица, а впоследствие безплатна безжична връзка ще бъда налична и в останалите обособени зелени зони.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново