събота, 20 август 2016 г.

Кметът на Велико Търново уволни общинския горски шеф

Снимка: Община Велико Търново
Със своя заповед кметът на Велико Търново Даниел Панов уволни дисциплинарно управителя на общинското предприятие „Горско стопанство” Георги Георгиев, съобщиха от Общината. Най-тежката според трудовото законодателство мярка бе наложена заради превишаване на правомощията от страна на Георгиев и уронване на престижа на общинското дружество.
От кметството посочват още, че ако при образуваното от органите на реда разследване за незаконна сеч и  търговия с дървесина, добита от общински земи, се докаже отговорността на освободения от поста управител и кумулативно с това са причинени щети, възстановяването им ще се търси по надлежния ред.
От информационна агенция "Kmeta.BG" съобщават, че през последните дни името на Георгиев е свързвано с разследване за покровителство на незаконна сеч, превоз и търговия с дървесина, добита от общинския горски фонд. Бившият вече управител на предприятието дори бил задържан за 24 часа от полицаи. За момента разследването е срещу неизвестен извършител, като се извършват проверки на документи и се разпитват свидетели.
Във вторник униформени от близкото до Велико Търново градче Килифарево спрели камион, който превозвал 8 кубика дървесина. По неофициална информация Георги Георгиев се появил по време на проверката, въпреки че бил в платен годишен отпуск. Той обяснил на ченгетата, че дървесината била законно добита при разчистването на общински горски път, твърди мълвата. Полицаите обаче поискали да отидат на място, за да видят къде е отсечката. Впоследствие се оказало, че нямало възложена дейност за почистване на горски път.



Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново