петък, 12 август 2016 г.

Приключи ремонта на пътя Велико Търново - Горна Оряховица през Арбанаси. Пътят е вече отворен.

Снимка - Община Велико Търново


Очаква се до края на деня да приключат активните ремонтните работи по укрепване на свлачището по пътя Велико Търново – Горна Оряховица, през село Арбанаси.  В момента се полага асфалт върху ремонтирания участък. За празника на село Арбанаси- Успение на Света Богородица, на 15 август, по този път ще бъде отворен.
Свлачището се активизира след рекордното количество валежи в средата на месец юни. Веднага след рухването на земната маса кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се срещна с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и я запозна със сериозния проблем. Пътят между Велико Търново и село Арбанаси е натоварен целогодишно и е част от републиканската пътна инфраструктура, затова бе взето решение за предприемане на незабавни мерки.
С помощта на специализирана техника геолози и геодезисти извършиха обследване и сондиране на терена. Впоследствие започна укрепване на нестабилния участък чрез вграждането на стоманени пилоти.
Предстои изготвянето на проект за изграждане на отводнителна система и съоръжения по целия път между Велико Търново, с. Арбанаси и Горна Оряховица. Впоследствие цялата отсечка ще бъде преасфалтирана. Финансиране ще бъде осигурено чрез механизмите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура”.

4 улици във Велико Търново остават без вода днес/петък (12ти август)

„ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 12.08.2016г. (Петък) до 15:00 щe бъдe cпpянo вoдoпoдaвaнeтo  за следните улици: Охрид, Ален мак, Плиска и Краков.
Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново