петък, 22 юли 2016 г.

88 курсанти и 83 кадети получиха първите си военни звания във Велико Търново

Снимка -
Община Велико Търново

88 курсанти и 83 кадети вече носят първите си военни звания. Те ги получиха по време на тържествена церемония и военен ритуал, състояли се пред сградата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Курсантите от випуск „Тутракански” на Националния военен университет „Васил Левски” вече носят офицерски пагони, а кадетите от Професионалния сержантски колеж – сержантски нашивки.
Зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова, началникът на отбраната генерал Константин Попов, които заедно с началника на НВУ „Васил Левски” бриг. генерал Пламен Богданов връчиха удостоверенията на курсантите и кадетите. Сред гостите на церемонията бяха също заместник-кметът проф. Георги Камарашев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, висши военнослужещи, представители на различни институции и много жители и гости на Велико Търново.

Красотата на тъкаческото изкуство ще бъде представена на 22 юли (днес) 2016 год. от 18,30 часа в музей „Сарафкината къща“ във Велико Търново


Колаж - Организатори

В Сарафкината къща представят красотата на тъкаческото изкуство



      Красотата на тъкаческото изкуство ще бъде представена на 22 юли 2016 г. от 18,30 часа в музей „Сарафкината къща“ във Велико Търново. 
     Изложбата „Магия в бяло“ ще съчетае ръчно тъкани ажурни шалове на Миглена Чаталова от тъкачницата на Самоводската чаршия и автентични тъкани от фонда на Регионален исторически музей-Велико Търново.  
     Тъкачката от Улицата на занаятите  ще покаже свои шалове, изработени от естествени материали и рисувано стъкло, вдъхновени от стари техники и символи. Заедно с нейните произведения ще могат да се видят тъкани, шевици, плетива и  прекрасни образци на българското тъкаческо изкуство. „Магия в бяло“ ще  е едно минало с продължение, на това, което различава, но и обединява хората във времето и пространството.

Изграждат съвременна детска площадка във великотърновското училище „Бачо Киро”

Снимка - Община Велико Търново


Нова детска площадка със съвременни съоръжения и ударопоглъщаща настилка ще бъде изградена в основно училище „Бачо Киро” във Велико Търново. Това съобщи директорът Владимир Николов, като уточни, че тя ще се намира в северната част на школото. Кътът за игра ще бъде предназначен за малките ученици от първи до четвърти клас. Детската площадка и съоръженията ще отговарят на изискванията според българския държавен стандарт. По обекта вече се работи.
Дейността е част от концепцията за обновяване на целия северен двор, която се реализира на етапи от 2014 г. насам. Вече са създадени класна стая и фитнес-зона, които са на открито и външна състезателна писта. Ще бъде построена и малка беседка за групова работа с учениците.
Дейностите по облагородяването на двора се финансират със собствени средства, които училището осигурява от собствения си бюджет. От училищното ръководство се надяват новата площадка и беседката да бъдат завършени и въведени в експлоатация още през есента.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново