петък, 15 юли 2016 г.

Програма за отбелязване на 179 години от рождението на апостола за свободата Васил Левски във Велико Търново (18ти юли/понеделник)


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

П Р О Г Р А М А

179 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО
НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

18 юли 2016 год. /понеделник/
Велико Търново


17,30 ч. пред паметника на Васил Левски

„Поклон, Апостоле!”- поетично встъпление, посветено на Апостола на свободата и изпълнено от Никола Александров- ученик в ОУ „Св. Патриарх Евтимий”.

17,40 ч.

Слово на бригаден генерал Пламен Богданов- Началник на НВУ „Васил Левски”.

Военен ритуал за полагане на венци и цветя на признателност.

Химн на Р България.

18,00 ч.

Преминаване в тържествен марш на Почетния караул
от НВУ „Васил Левски”





Организатори:
Община Велико Търново
Национален военен университет „Васил Левски”
Общински комитет „Васил Левски”

Във Велико Търново 24 нови сдружения са кандидатствали за безвъзмездно саниране на сгради от началото на годината

Снимка - Община Велико Търново


14 от жилищните сгради са панелни, а 10 - монолитни

24 са новите сдружения на собствениците, регистрирани от началото на годината във Велико Търново по Националната програма за енергийна ефективност. Те кандидатстват за безвъзмездно финансиране за санирането на 14 панелни и 10 монолитни жилищни сгради в старопрестолния град. Предстои финализиране на процедурите и подписване на договори за целево финансиране.
Основната част от блоковете се намират в кварталите „Бузлуджа” и „Чолаковци, както и в района на Областната болница „Д-р Стефан Черкезов”.
Общо 42 сдружения на собственици на жилищни сгради са регистрирани във Велико Търново от началото на действие на новата национална програма. С 18 от тях са сключени тристранни договори за целево финансиране по Национална програма за енергийна ефективност. В момента се изпълняват строително-монтажни дейности по три сгради – две в квартал „Чолаковци”, на ул. „Бяла Бона” №15 и „Райчо Николов” №3, а третата се намира на ул. „Ниш” №2.
Други четири сгради във Велико Търново бяха санирани по стария ред на програмата за прилагане на мерките за енергийна ефективност. За ремонтните дейности собствениците на жилища в тези блокове кандидатстваха още през 2012 г., когато условията предвиждаха 50% безвъзмездна помощ и 50% самоучастие. С влезлите в сила изменения самоучастието стана част от националното финансиране, а в резултат санирането на четирите блока е изцяло безвъзмездно.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново