сряда, 13 юли 2016 г.

Къде остават без ток утре/четвъртък (14ти юли) ?

На 14.07.2016 г. от 09:00 ч. до 09:10 ч. и от 16:00 ч. до 16:10 ч., поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - с. Шереметя, с. Малък чифлик, газстанция – с. Малък чифлик, асфалтова база – с. Шереметя, кариера - с. Шереметя, бензиностанция „Лукойл”, фирма „Хилс”, фирма „Вали”, хранителен склад „Ваньо Чолаков” – с. Малък чифлик, Регионално депо за битови отпадъци – с. Шереметя. 
На 14.07.2016 г. от 09:00 ч. до 15:30 ч., поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: община Велико Търново: с. Леденик - ТП РМА, ТП Пътно управление, ВТП Транитекс.

Украинци искат да създадат парк „България в миниатюри” във Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново
Инвеститори от Украйна искат да създадат парк „България в миниатюри” във Велико Търново. Те представиха предложението си пред кмета Даниел Панов и неговите заместници Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков. По време на срещата украинците подчертали, че като историческа столица Велико Търново е най-подходящата локация в България за реализиране на идеята. Показани бяха изработени от тях макети за същите по вид паркове в други държави.
Концепцията бе представена и пред общински съветници, като тепърва ще се обсъждат възможностите за терени, на които може да бъде оформен паркът. Идеята е върху площта да бъде създаден атрактивен комплекс с над 70 миниатюри в мащаб 1:35, като първият етап може да бъде изпълнен за по-малко от година.
Снимка: Община Велико Търново
Паркът „България в миниатюри” ще даде възможност на туристите за един ден да се докоснат до емблематични исторически и архитектурни шедьоври в страната ни. Сред тях са крепостта Царевец и паметникът на Асеневци във Велико Търново, храм-паметникът „Александър Невски” и сградата на Народното събрание в София, катедралата „Успение Богородично” във Варна, Античният театър в Пловдив. Заложени са също макети на крепостта Баба Вида, Асеновата крепост, Бачковския и Рилския манастири, Паметника на свободата на връх Шипка, храмове в Несебър и др.

Предлаганата иновативна инвестиция е предпоставка за още по-голямо увеличаване на туристическия поток във Велико Търново, както и за удължаване на престоя на гостите на града, коментираха от Общината.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново