сряда, 29 юни 2016 г.

Нова ограда с герба на Велико Търново подобрява безопасността на движението по ул. „Магистрална”


Снимка - Община Велико Търново
Снимка - Община Велико Търново

33 знамена ще бъдат поставени на монтираните пилони

Нова ограда с герба на Велико Търново подобрява безопасността на движението по улица „Магистрална”. Предпазните съоръжения са монтирани в частта от пресечката до Търговски парк до елипсовидното кръстовище към пътен възел „Качица”. Оградата разделя двете платна, всяко от които – с по две ленти за движение и ограничава възможността за пресичане на улицата на място, различно от пешеходната пътека тип ”Зебра”.
33 пилона са монтирани в централната разделителна ивица на ул. „Магистрална”, в участъка между кръстовищата с ул. „Мармарлийска” и ул. „Славянска”. На върха им ще бъдат окачени знамената на Велико Търново, България, Европейския съюз и всяка от държавите членки. Пространството край пилоните ще бъде озеленено.
Улица „Магистрална” бе изцяло ремонтирана по цялата й 3-километрова дължина. Основна реконструкция претърпя и Дъговият мост, част от Южния пътен възел. Финансирането бе осигурено по програма „Транзитни пътища V” на Агенция „Пътна инфраструктура”. Ремонтът бе одобрен, след като кметът Даниел Панов запозна регионалния министър Лиляна Павлова с голямото значение на ул. „Магистрална” за транзитния трафик София – Варна и за организацията на движението във Велико Търново.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново