четвъртък, 2 юни 2016 г.

Части на Велико Търново остават без ток утре (3ти юни)

На 03.06.2016 г. от 09:00 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: ул. Елин Пелин от №12 до №34 и от №39 до №57. 
На 03.06.2016 г. от 08:20 ч. до 08:40 ч. и от 16:30 ч. до 16:50 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - пречиствателна станция Велико Търново, ЕКАРИСАЖ, Кожа база, бензиностанция "Петрол" изход с. Самоводене, фирма "Тремол", МЕТРО гр. Велико Търново, Овергаз с. Леденик, с. Беляковец и учебен полигон с. Беляковец.
На 03.06.2016 г. от 08:20 ч. до 16:50 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: Помпена станция с. Беляковец и Стрелбище с. Беляковец.

Улици във Велико Търново остават без вода тази вечер (2ри юни)

"ВиК Йовковци" ООД, гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа, днес 02.06.2016 г. (Четвъртък) до 21:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за ул. "Максим Райкович", ул. "Шейново" и ул. "Силвестър".

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Започна асфалтирането на улица „Магистрална” във Велико Търново

Снимка - Община Велико Търново


Започна асфалтирането на улица „Магистрална” във Велико Търново, която е част от главния път София – Варна. Новата настилка се полага по всички участъци от натоварената пътна артерия. В най-широката част вече е оформена разделителната ивица, която предстои да бъде облагородена. Продължава реконструкцията и на Дъговия мост.
Основният ремонт на ул. „Магистрална” върви в срок въпреки честите валежи. Крайната дата, до която трябва да приключи работата по близо 3-километровото трасе, е 30 юни. Пътната основа вече е допълнително подсилена с бетон, като за целта бе използвана специализирана техника. Така новото асфалтово покритие ще издържи без проблеми на тежкото натоварване.
Докато траят дейностите за транзитно преминаващите автомобили е въведен обходен маршрут. Пътуващите по направления Варна – София, Русе – София, Стара Загора – София следва да преминават от Южния пътен възел през промишлена зона „Дълга лъка”, покрай квартал „Чолаковци”, по улиците „Сан Стефано” и „Козлуджа” до Западен пътен възел. Трафикът по направления София – Варна, София – Стара Загора и София – Русе следва да се движи по маршрут Западен пътен възел – ул. „Козлуджа” – ул. „Сан Стефано” – кв. „Чолаковци” – промишлена зона „Дълга лъка” – Южен пътен възел.
Проектът за ремонта на ул. „Магистрална” бе одобрен след разговори между кмета на Велико Търново Даниел Панов, министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и експерти от Агенция „Пътна инфраструктура”. Финансирането в размер на 3,7 милиона лева е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. По програма „Транзитни пътища V” Агенция „Пътна инфраструктура” рехабилитира участък от близо 3 километра.

Поредна вандалска проява върху спортна площадка във Велико Търново. Отново ремонтираха скейт рампата и баскетболния кош на спортната площадка в кв. „Кольо Фичето“.

Снимка - Община Велико Търново


Днес за пореден път бе извършен ремонт на скейт рампата в кв. „Кольо Фичето“, която на 27 май за пореден осъмна жестоко и опасно вандализирана. Тогава рампата бе подпалена, а болтовете на носещата конструкция под нея развити. Днес служители на ОП "Спортни имоти и прояви" град Велико Търново ремонтираха и обезопасиха, рампата, като подмениха част от изгореното съоръжение.
Възстановен и монтиран отново и един от ринговете на баскетболното игрище. Той пък бе повреден от хора, наричащи себе си "баскетболисти", които буквално бяха пречупили на две места стоманената тръба. За да се извършат ремонтните дейности и да се гарантира сигурността и безопасността на децата и младите хора игрището остана заключено вчера.
Днес то бе отворено и децата отново имат възможност да играят, а родителите им да са спокойни за тяхната сигурност и безопасност.

Велико Търново почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата, обединението и независимостта на България

Снимка - Община Велико Търново


Велико Търново почете паметта на големия революционер Христо Ботев и загиналите за свободата, обединението и независимостта на България. Точно в 12,00 ч. сирените огласиха целия град в продължение на една минута, а великотърновци се преклониха пред делото на Ботев и бележитите българи, жертвали животите си в името на Отечеството. Последва военен ритуал пред паметника Майка България.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов пръв поднесе венци и цветя в знак на признателност към саможертвата на Христо Ботев и българските герои. Същото сториха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, представители на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и НВУ „Васил Левски”, на различни институции и организации, общински съветници и много граждани.
По време на церемонията ученици от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” рецитираха свои литературни есета за живота и делото на Христо Ботев. Те припомниха колко значима е ролята на гениалния поет и революционер за Освобождението, Съединението и Независимостта на България. Военният ритуал бе излъчван пряко по интернет.

Даниел Панов разговаря с премиера Бойко Борисов за новите спортни проекти на Велико Търново

Снимка -
Община Велико Търново


Кметът на Велико Търново Даниел Панов разговаря с министър-председателя на Република България Бойко Борисов за новите спортни проекти, които Общината подготвя. Даниел Панов запозна премиера Борисов с инвестиционното проектиране за обновяване на осветлението на стадион „Ивайло”, реконструкцията на южните трибуни и изграждането на мултифункционален спортен комплекс в пространството зад западните трибуни.
Сред темите на разговора бе и реализацията на втория и третия етап от проекта за тренировъчно игрище до Спортното училище, който включва изграждането на самия терен, осветление и трибуни. Фаза №1 бе финансирана от първия кабинет на Борисов, като бяха извършени изкопните дейности и укрепването на земната маса. Цялата стойност на проекта е около 1 милион лева.
Даниел Панов и министър-председателят Бойко Борисов говориха и за продължаването на Националната програма за енергийна ефективност. Преди броени дни премиерът даде Велико Търново като пример за успешното саниране и обновяване на старите жилищни блокове.
Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, гостуваха в Горна Оряховица за официалното приключване на проект за модернизация на градската канализация.

Улици във Велико Търново остават без вода до 17:00 часа днес (2ри юни)

"ВиК Йовковци" ООД, гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа, днес 02.06.2016 г. (Четвъртък) до 17:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за ул. "Максим Райкович" и ул. "Силвестър".

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново