неделя, 29 май 2016 г.

Концерт-спектакъл „Усмихнатите деца на Община Велико Търново“ по повод празника на детето - 1ви юни

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


дата: 31.05.2016 г. (вторник)
място: Летен театър, гр. Велико Търново
начален час: 18:00 часа

Община Велико Търново съвместно с Центровете за работа с деца и младежи исоциалните услуги за деца и младежи на територията на общинатаорганизират концерт-спектакъл по повод Празника на детето- 1-ви юни, под надслов „Усмихнатите деца на Община Велико Търново“. Концертът-спектакъл ще се състои на 31.05.2016 г. (вторник) от 18:00 часа в Летен театър, гр. Велико Търново.
В програмата ще вземат участие децана възраст от 6 до 18 години от Центровете за работа с деца и младежи (ЦРДМ), както и от Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи (ЦНСТДМ)без увреждания І и ІІ, ул. „Цветарска“ №14, ЦНСТДМбез увреждания І и ІІ-SOS младежки дом, ЦНСТДМ без увреждания, ул. „Н. Габровски“ 49, ЦНСТДМбез увреждания ІІ, ул. „Ил. Драгостинов“ 3А, вх. Б, ЦНСТДМ без уврежданияІІІ, ул. „Колоня товар“ 14,Дом за деца, лишени от родителка грижа „Пеню и Мария Велкови“ иКризисен център за деца, жертва на трафик и/или пострадали от насилие, с. Балван.
На децата ще бъде предоставена възможност да се докоснат до истинска сцена с професионално озвучаване, къдетода изявят своите таланти и същевременно да изживеят едно неповторимо вълнение. Участниците ще представят песни, стихотворения и забавни сценки по различни сценарии, ще покажат също български народни танци под формата на хора по специална разработка.
По време на концерта-спектакъл гостите на празника ще имат възможност да се включат в организираната от децата от ЦНСТДМбез увреждания, ул. „Н. Габровки“49Арт-работилница, която ще се намира на обособено за целта място, където ще покажат своите умения в изработката на фигурки по техниката „канзаши“, направа на интересни прически и временни татуировки.
Децата от ЦРДМ, с. Ресен са подготвили специална изложба на детски рисунки на тема „Детство мое, реално и вълшебно“, която всички гости могат да разгледат.
Входът за концерта-спектакъл „Усмихнатите деца на Община ВеликоТърново“ е свободен и всеки, който желае да се наслади на талантите на децата и на подготвената от тях програма, може да се присъедини. Нека всички станем част от празника на децата и споделим усмивките им.

Улици във Велико Търново остават без ток утре (30ти май)

На 30.05.2016 г. от 09:00 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - ул. Любен Каравелов от №34 до №40; ул. Хан Аспарух от №1 до №7; ул. Мармарлийска №2, ул. Никола Габровски №1, 2 А, 3, 3 А, 5, ТПК; ул. Васил Левски №29, 31, ОББ, ЛОТОС, Кино „ИСКРА”, Търговски център, Читалище „ИСКРА”.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново