понеделник, 23 май 2016 г.

Велико Търново отбелязва Деня на българската просвета и култура с богата програма

Снимка - Община Велико Търново


Абитуриенти от 12 училища дефилират като филмови звезди

С богата програма Велико Търново ще отбележи тържествено 24 май – Ден на българската просвета и култура. Още в 10,00 ч. сутринта от площад „Велчова завера” стотици ученици ще участват в празничното шествие, което ще продължи до сградата на Общината. Младите великотърновци ще носят потрети на светите братя Кирил и Методий, техните ученици и последователи, бележити дейци на науката, образованието, културата и изкуствата.
По същото време в Ритуалната зала на Общината кметът на старопрестолния град Даниел Панов ще проведе традиционната си среща с културни и образователни деятели, общественици и изявени великотърновци.
В 11, 15 ч. кметът Даниел Панов ще произнесе празнично слово и ще награди ученика, който е носител на общинската награда „24 май“. Това ще се случи на сцената пред Община Велико Търново. Програмата ще продължи с празничен благослов  и концерт.
Традиционно и през тази година абитуриентите от великотърновските училища ще дефилират като филмови звезди в центъра на старопрестолния град. Символичното изпращане по холивудски модел на дванадесетокласниците ще се състои на 24 и 25 май в участъка от улица „Васил Левски”, който се намира пред сградата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Дефилетата по 200-метровия червен килим ще започнат в 18,00 ч.
Във връзка със събитията на 24 и 25 май се въвежда временна организация на движението. В Деня на българската просвета  и култура затворени за движение от 9,45 до 11,30 ч. ще бъдат площад „Велчова завера”, улиците „Стефан Стамболов” и „Независимост”. От 9,30 до 14,00 ч. и от 16,00 до 21,30 ч. ще бъде забранено влизането на автомобили по главната улица „Васил Левски”.  На 25 май затворена за движение ще бъде само улица „Васил Левски”, в периода 16,00 ч. – 21,30 ч.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново