събота, 21 май 2016 г.

Велико Търново бе домакин на връчването на годишните награди за журналистика „Св. Константин Кирил Философ”. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов откри церемонията, организирана от Българската асоциация на регионалните медии.


Снимка - Община Велико Търново

Велико Търново бе домакин на връчването на годишните награди за журналистика „Св. Константин Кирил Философ”. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов откри церемонията, организирана от Българската асоциация на регионалните медии. Пред изявени журналисти от цяла България, които работят в близо 30 вестници от различни региони, Даниел Панов говори за ролята на медиите и свободното слово.
„В регионалните медии работят журналисти, които утвърдедни и доказани професионалисти с безспорен талант. Обществото и държавата ни имат нужда от силни и обективни издания, които да са обществен коректив. Поздравявам ви и по случай Празника на българската просвета и култура 24 май, тъй като журналистиката има важната функция и да образова”, обърна се към гостите Даниел Панов. Той пожела на собствениците на изданията, главните редактори и журналистите да бъдат здрави и да продължават да защитават обществения интерес.
Годишните награди бяха в четири категории – „Очерк”, „Интервю”, „Коментар” и „Фотожурналистика”. За носителя на на голямата награда статуетка на Св. Константин Кирил Философ” и парична награда, а победителите в категориите получиха плакети и парични премии. Пред журналистите бе представен новият туристически филм „Велико Търново – в сърцето на историята”, а подарък от кмета Даниел Панов и Общината бе прожекцията на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново