сряда, 20 април 2016 г.

Над 20 улици и учреждения във Велико Търново остават без ток утре (21ви април)

На 21.04.2016 г. от 08:30 ч. до 15:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - улица “Зеленка” №80, 82, 84, 86 „А” и „Б”, Очна клиника "Света Петка".
На 21.04.2016 г. от 14:00 ч. до 15:00 ч., поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - улици Мария Габровска №2, Георги Бакалов №6, проф. Илия Янулов №5, Симеон Велики №1, 2, 3, 4 и 5, Полтава №1, 3 и 5, Твер, Княз Ал. Батенберг, Краков №5, 7, 9, 11 и 13, бул. България №43 и 45, Толедо, Асти, Колоня товар, Серес, ф-ма „Парушев”, „Магазин Практис”, бизнес център „Тремол”, Билла, ВТУ 4 корпус, районен инспекторат по образование, магазин ЛИДЛ, спортна зала Васил Левски, помпена станция кв. Колю Фичето.
На 21.04.2016 г. от 14:00 ч. до 14:10 ч., поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - улици Оборище, Георги Бакалов, Симеон Велики, Полтава, детски градини „Ив. Ботева”, „Райна Княгиня”, детска ясла „Пролет”, фирма „Оникс”, склад за метали, 3-ти корпус ВТУ, Метан станция, РИОСВ, автокъща „ДИДИ”, газстанция „Еврогаз” и фирмите в района на МТС, фирма Технил, фирма ТЕРА, фирма Водно стопанство.

С четири луксозни автобуса Mercedes-Benz Tourismo, транспортна фирма "Пътнически превози" вози своите клиенти на екскурзии в страната и чужбина

Снимка - www.facebook.com/PPADVT
На екскурзии в страната и чужбина транспортна компания "Пътнически превози" вози своите клиенти с четири луксозни туристически автобуса от немската марка Mercedes-Benz Tourismo. Возилата са решени в бяло, червено и синьо и върху тях гордо стои логото на фирмата-собственик.
Снимка - www.facebook.com/PPADVT
Автобусите разполагат с множество екстри, като: климатик, кафемашина, хладилник, тоалетна, DVD, удобни седалки (които надхвърлят 40) и съвременна система за отопление. Нещо повече, един от автобусите разполага с ВИП салон, за по-голямо удобство на пътуващите с него. Освен представителите на Mercedes-Benz, "Пътнически превози" разполагат и с още няколко возила, с които също осъществяват екскурзии на територията на България и в чужбина. Автобуси от марките "Setra" и "MAN", както и няколко микробуса, допълват автопарка на великотърновската транспортна фирма. Преди няколко седмици "Пътнически превози" се сдобиха с нов автобус. Возилото е от марката "Setra" и е предназначено за локални превози. 
Снимка - www.facebook.com/PPADVT
Снимка - www.facebook.com/PPADVT


Снимка - www.facebook.com/PPADVT
Снимка - www.facebook.com/PPADVT

Улици във Велико Търново остават без вода днес (20ти април)

ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 20.04.2016 г. (Сряда)  до 17:00 ч. щe бъдe спряно вoдoпoдaвaнeтo зa ул. "Гео Милев", ул. "П.К. Яворов",  ул. "Чумерна" и част от ул. "Негованка" и ул. "Д. Полянов".

Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

С три похода и много награди започва пролетният дял на кампанията „Движи се и победи” във Велико Търново

Снимка - Община Велико Търново

 
С три похода и много награди започва пролетният дял на общоградската кампания „Движи се и победи” във Велико Търново, която се провежда под патронажа на Председателя на Общинския съвет. Още тази събота (23 април) ще се състои първият етап - туристически преход до хижа „Божур”. Походът ще започне от кв. „Асенов”, в района на разклона за жп спирка Трапезица. Пътеките по маршрута са маркирани, осигурени са и водачи на групите от туристи.
Вторият етап е насрочен за 15 май (неделя) и включва поход от Велико Търново до Преображенския манастир. Финалът на пролетния дял е на 28 май (събота), с разходка от старопрестолния град до крайградската паркова зона Ксилифор.
15 награди очакват включилите се в кампанията. Голямата награда е планински велосипед, за който ще се надпреварват участващите в трите туристически похода. Пет са отличията за отделните възрастови групи. Подготвени са четири специални награди – за най-малък и най-възрастен участник, за семейство и за пълнолетен непушач. Специален плакет от председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов е отреден за най-масово участие на училище. Награди са осигурени също от Общински комитет „Васил Левски”, Министерството на младежта и спорта и Младежкия дом.
Разнообразни са и съпътстващите събития към пролетния дял на кампанията „Движи се и победи”. Тест със специални очила ще пресъздаде усещанията на човек, който е под въздействието на алкохол или наркотици. Щафетно бягане, плажен волейбол, бадминтон, планинско колоездене, дълъг скок, спортен риболов, турнир по шахмат и други надпревари са подготвени за участниците в третия етап от кампанията.
Кампанията „Движи се и победи” е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, Туристическо дружество „Трапезица-1902”, РЗИ, Комитет „Васил Левски” и Младежки дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта.

Организират благотворителен базар в подкрепа на лечението на 3 годишно дете от Велико Търново



Днес, 20 април /сряда/ в 17,00 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде открита Великденска благотворителна изложба базар „Великден за Йоан“.
Събитието е инициирано и организирано от Заместник кмета на Община Велико Търново г-жа Снежана Данева –Иванова с цел набиране на средства за лечението на три годишният Йоан Мирославов Тодоров. Той е възпитаник на ОДЗ „Ален мак“. Детето страда от ретинопатия на новороденото – пета степен. За продължаване на провежданото  успешно лечение в Русия ще бъдат набрани средства от продажбата на експонати, създадени от служители на Община Велико Търново.
Заместник кмета на Община Велико Търново г-жа Снежана Данева – Иванова и всички участници в благотворителното събитие се обръщат с искрен апел към всички хора с добри сърца заедно да направим „Великден за Йоан“.

Създават доброволчески отряди „Млад огнеборец” към Лятната полицейска академия в община Велико Търново

Снимка - Община Велико Търново


Доброволчески отряди „Млад огнеборец” ще бъдат създадени към Лятната полицейска академия за деца и младежи, която традиционно се провежда в населените места от община Велико Търново. С реализацията на начинанието младите хора ще получат важни знания за рисковете, които крие огънят, както и за необходимите превантивни действия  срещу стихиите. Инициативата е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”, Районното управление на полицията и Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в старопрестолния град.
Началото бе поставено днес в с. Самоводене. В Основно училище „Христо Смирненски” се проведе Ден на младия огнеборец. Близо 200 деца от 19 населени места в община Велико Търново се запознаха с естеството на пожарникарската професия и с опасностите, които крие огънят. Проведена бе и атрактивна демонстрация – огнеборци от старопрестолния град гасиха пожар и рязаха останки от автомобил. Те представиха възможностите на два съвременни противопожарни камиона.
„Община Велико Търново отново дава пример как трябва да се работи за гарантиране на сигурността в населените места. Много добра е идеята за създаването на доброволческите, с подготвени, знаещи и можещи млади хора. Всички институции полагат грижи, за да могат жителите на нашите населени места да се радват на спокоен и сигурен живот”, коментира заместник-кметът на старопрестолния град и общината проф. Георги Камарашев. Директорът на ОУ „Христо Смирненски” Йордан Джартов благодари на местната власт във Велико Търново и на кмета Даниел Панов за подкрепата, която учебното заведение получава.
Сред гостите бяха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, колегите му в местния парламент проф. Михаил Харалампиев, д-р Даниела Андреева и Георги Недев, кметове на редица населени места от община Велико Търново. Присъстваха също областният управител проф. Пенчо Пенчев, ст. комисар Красимир Шотаров от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, началникът на РД „ПБЗН” Красимир Кръстев, началникът на РУП – В. Търново Валентин Къндев и др.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново