вторник, 19 април 2016 г.

Два участъка от улица „Магистрална” във Велико Търново са затворени. Временно се променя маршрута на автобусна линия №110.

Снимка - Община Велико Търново


Извършва се основен ремонт на натоварената пътна артерия

Основният ремонт на натоварената улица „Магистрална” във Велико Търново тече с пълна сила. Два участъка от натоварената пътна артерия вече са затворени, а за трафика е въведен обходен маршрут. Ограничение на движението е въведено от Западния пътен възел до малкото кръгово кръстовище на пътен възел „Качица”, както и от сечената скала под „Търговски парк Велико Търново” до пресечката с ул. „Славянска”.
Със заповед на кмета Даниел Панов е въведена временна организация на движението. Транзитният трафик по направленията София-Варна и Варна-София следва да ползва обходен маршрут от Западен пътен възел през ул, „Козлуджа”, ул. „Сан Стефано” (кв. „Чолаковци”), Южна промишлена зона, главен път I-5 Русе – Велико Търново – Габрово до Южен пътен възел.
Шофьорите в старопрестолния град следва да се съобразяват с указателните пътни знаци, които ще бъдат поставени по кръстовищата, водещи към затворените участъци на ул. „Магистрална”. Частично е променен маршрутът на градска автобусна линия №110. От спирка „Беляковско шосе” и бул. „България” тя се движи към кв. „Чолаковци” по улиците „Полтава”, „Оборище”, арх. „Георги Козаров”, „Краков” и „Никола Габровки”. По обратното направление „Кв. „Чолаковци” – Мавриков” линията върви по същото трасе. Маршрутът в тази си част е аналогичен с този на автобусна линия №2.
Реконструкцията бе одобрена през миналата година по настояване на Даниел Панов и след продължителни разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Улица „Магистрална” е част от главен път I-4 София – Варна, а финансирането в размер на близо три милиона лева е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът включва подмяна на бордюри, изграждане на тротоари, оформяне на зелена зона в частта около Езикова гимназия и складовата база, както и цялостно преасфалтиране.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за: 24ти април, 1ви май, 6ти май и 9ти май


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

Във връзка с предстоящи събития, организирани от Община Велико Търново  в края на месец април и началото на месец май ще настъпят следните временни промени в организация движението на МПС:
Спиране на движението за МПС и освобождаване от паркирани автомобили:
1.На 24 април 2016г. /неделя/, площада на Самоводска чаршия за времето от 10:30ч. до 13:00ч. или до приключване на събитието по повод празника Цветница;
2.На 1 май 2016г. /неделя/, пл. „Цар Асен I“ за времето от 00:00ч. до приключване на събитието във връзка с Великденско пасхално богослужение в Патриаршеска църква „Възнесение Господне“ на крепост „Царевец“ и празнични фойерверки;
3.На 1 май 2016г. /неделя/, пл. „Цар Асен I“ за времето от 20:30ч. до 21:30ч. за излъчване на Аудио-визуален спектакъл „ЦаревградТърнов – звук и светлина“. Началният час на спектакъла е 21:00ч.;
4.На 6 май 2016г. /петък/ във връзка с отбелязване на Деня на храбростта и празник на българската армия:
-           От кръстовището на ул. „Христо Ботев“ до Централна поща за времето от 19:00ч. до 20:00ч. или до приключване на мероприятието;
-           Пространството пред Военния клуб за времето от 19:00ч. до 20:30ч. или до приключване на мероприятието;
-           Ул. „Независимост“, ул. „Стефан Стамболов“, пл. „Велчова завера“ и ул. „Иван Вазов“ за времето от 20:15ч. до 21:00ч. или до приключване на сcбитието;
-           пл. „Цар Асен I“ за времето от 20:15ч. до 22:00ч. за излъчване на Аудио-визуален спектакъл „ЦаревградТърнов – звук и светлина“. Началният час на спектакъла е 21:00ч.;
5.На 9 май 2016г. /понеделник/, от Студентски стол №2 до сградата на Община Велико Търново за времето от 09:30ч. до 11:30ч. по повод отбелязване на Деня на Европа пред сградата на Община Велико Търново.

Хепънинг в парка зарадва потребители на социални услуги във Велико Търново. Над 50 великотърновци се забавляваха с помощта на студенти.

Снимка - Община Велико Търново


Хепънинг в парка зарадва потребители на социалните услуги, които се предлагат на територията на община Велико Търново. Над 50 пълнолетни великотърновци в неравностойно положение се забавляваха часове наред и участваха в различни игри. Помагаха им студенти по психология от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, служители от Центровете за социална рехабилитация и интеграция на възрастни и на хора с психични разстройства, както и работещи в Защитено жилище – с. Церова кория.
Събитието бе открито от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Игри по ориентиране, спортни занимания с топка, нареждане на пъзел и търсене на различни предмети бяха малка част от забавленията във великотърновския парк „Дружба”. Потребителите на социални услуги бяха разделени в пет отбора, а за победителите във всяка игра имаше символични награди.
Инициативата „Хепънинг в парка” е част от социалната политика на Община Велико Търново и насърчава процеса на включване на хората в неравностойно положение към общността.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново