неделя, 17 април 2016 г.

Населено място в община Велико Търново остава без ток в следващите 5 дни (18ти април - 22ри април)

В периода 18.04.2016 г. - 22.04.2016 г. от 08:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: община Велико Търново - абонатите захранвани от ТП 2 и ТП 4 в с. Водолей.

Връчиха наградите на Международното туристическо изложение "Културен туризъм" град Велико Търново 2016

Снимка - Регионален исторически музей,
град Велико Търново


На официална церемония в читалище „Надежда-1869“, Велико Търново  бяха връчени наградите на ХIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм”.
     Събитието бе открито от кмета на Велико Търново Даниел Панов,  който благодари на всички изложители, представили туристическия потенциал на общините и държавите си. „Провелите се в рамките на изложението „Културен туризъм“ дискусии и форуми бяха изключително полезни, с обсъждането на помените в Закона за туризма, опазването на културното и архитектурното наследство и очертаване на предизвикателствата пред местната власт“, подчерта Даниел Панов.
Отличието за успешно първо участие в изложението получи Община Банско, а наградата за най-оригинален щанд бе присъдена на Община Ловеч. За оригинално представяне на туристически продукт бяха връчени две отличия – на посолството на Индонезия и на Община Несебър. Специални грамоти за представянето си на изложението получиха общините Горна Оряховица, Златоград и Враца.
С традиционната награда „Асеневци“, която Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) присъжда в рамките на изложението, бе удостоен Етнографски музей на открито „Етър“, Габрово за принос в популяризиране на културно-историческото наследство и на туризма в региона.
На церемония бяха връчени и наградите в конкурса “Чети и пътувай” (READ&TRAVEL). Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2015 година получи Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ , организиран от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ и Община Смолян в партньорство с Община Чепеларе и подкрепата на Министерство на културата. В категория „Най-интересни туристически издания (книги, пътеводители, учебници, карти)“ бе отличен сборник „Регионалните културно-исторически продукти на България – единни в многообразието” на Варненската туристическа камара,, а книгата „Селата в България. Посоки за туризъм и култура“ с автори Гавраил Гавраилов, Анна Пелова и Михаил Михов получи специална награда.В категория „Най-ефективни рубрики и публикации (репортажи) по темата на изложението“ призът получи ОП „Туризъм“ – София, а в  категория „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“ -  „Медицина и козметика в античната епоха“ на Община Стара Загора. Специална награда в „Чети и пътувай“ получи и Международна среща по туризъм – Пловдив  2015  на ОП „Туризъм“ – Пловдив.

      С традиционната награда за изложението за журналистически принос в развитието на културния туризъм бе удостоена Здравка Маслянкова от великотърновския вестник „Янтра Днес“.
Гран При 2016 на Международния фестивал на туристическия фестивал „На източния бряг на Европа“ журито присъди на продукцията „Турция домът на тюркоаза“.



Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново