четвъртък, 7 април 2016 г.

Добре дошли в нашия нов сайт


Добре дошли в нашия нов любителски сайт за градския транспорт във Велико Търново! :)

В създаването му участват почти всички от авторите на старата платформа. Отказахме се да участваме в развиването ѝ заради действия на един от авторите, които не могат да бъдат наречени коректни. Тези, които се отделихме и създадохме този сайт, сме набавили цялата информация и в предишния. 

Надяваме се, че тук ще откриете всичко, което ви интересува транспорта във Велико Търново. Страницата е напълно актуализирана и осъвременена, публикуваме и актуални новини от Велико Търново.

За по-малко от месец от създаването на нашия нов сайт, той вече реализира близо 16 000 посещения. Благодарим ви!

Можете да ни намерите и във Фейсбук на адрес www.facebook.com/gradski.transport.vt.


Поздрави!
Екипът на Любителска страница "Градски транспорт Велико Търново".
http://transportvt.blogspot.bg

Горско стопанство „Болярка” подари паркова мебел на Община Велико Търново

Снимка - Община Велико Търново


Държавно горско стопанство „Болярка” подари паркова мебел на Община Велико Търново. Комплектът от масичка и пейки бе представен по време на пътуващата изложба „Подобри гората”, която гостува в старопрестолния град. Експозицията бе открита от директора на Северноцетралното държавно предприятие Иван Недков, а сред гостите бе председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов. Присъстваха още директорът на ДГС „Болярка” инж. Йордан Бобонков, инж. Николай Николов, директор на Регионална дирекция по горите – Велико Търново и др.
Пътуващата изложба бе подредена в централния парк „Марно поле” по случай Седмицата на гората. Макар да престоя там само няколко часа, експозицията се радваше на голям интерес от великотърновци. Горският павилион бе активно посещаван от граждани. Хората имаха възможността да се забавляват с популярната в цял свят Jenga, да попълнят анкета, за да разберат доколко познават българската гора, както и да си направят снимки пред интерактивната стена. Тя представя красотата на горските територии у нас, как те помагат на хората и как даровете на природата променят ежедневието ни.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и министър Красен Кралев откриха новия спортен комплекс "Балкан Арена"

Снимка - Община Велико Търново


Футболният терен е изграден от частни инвеститори, които го дариха на Общината

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха новия спортен комплекс „Балкан Арена” във Велико Търново. Обектът в кв. „Картала” бе изграден за по-малко от половин година със средства на компании от старопрестолния град и България. Футболният терен за деца е с последно поколение изкуствена настилка, с каквито разполагат стадионите на отбори от „Серия А” в Италия. На него ще могат да се провеждат срещи от Футбол 5, съгласно изискванията на FIFA и UEFA. „Балкан Арена” е с енергоспестяващо осветление, трибуна и съблекални и е подходящ за градски турнири между училищата и детските градини. В близост до игрището ще бъда изградена и площадка с фитнес-уреди на открито.
Снимка - Община Велико Търново
Спортният комплекс бе осветен, а лентата прерязаха Даниел Панов, Красен Кралев и дарителят Петър Христов. Те дадоха началото на първата футболна среща между деца, ръководена от бившия футболен рефер Камен Алексиев. Предприемачът Петър Христов връчи на кмета Даниел Панов дарителски акт, с който компаниите, изградили модерното съоръжение, го прехвърлят на Община Велико Търново. Инвестицията е в размер на 120 000 лева. Даниел Панов и Красен Кралев отличиха с благодарствени грамоти всички, допринесли за новия спортен комплекс.
„В дни като днешния съм особено щастлив да бъда кмет на старопрестолния град. Горд, че със задружните усилия на администрацията и бизнеса децата имат нова придобивка за спорт и здравословен живот. Имаме още едно прекрасно съоръжение, което ще посреща, възпитава, обучава и тренира бъдещите спортни звезди и герои на Велико Търново и България. Продължаваме да подобряване състоянието на спортната инфраструктура във Велико Търново и да осигуряваме повече и по-добри възможности за за децата и младите хора”, заяви Даниел Панов, след което благодари на инвеститорите. Проектът за терена бе изготвен от група проектанти и със съдействието на Даниел Панов бе дарен на компаниите, спонсорирали изграждането.
„Обръщам се към жителите на квартал „Картала“ и към всички, които ще ползват „Балкан Арена“. Пазете това прекрасно съоръжение и докажете отново, че сте хора с гражданско съзнание и чувство за отговорност. За жалост, на други места във Велико Търново имаме примери и за вандалски прояви спрямо новите спортни съоръжения”, каза още кметът Панов.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отличи Велико Търново като пример за добро сътрудничество между местната власт и бизнеса, от която спортът печели. „Това, което правим, е да дадем възможност на кметовете да поощряват спортните инвестиции на частни компании”, коментира министър Кралев.
Церемонията по откриването  бе уважена също от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, от ректорите на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и НВУ „Васил Левски” проф. Христо Бонджолов и бриг. ген. Пламен Богданов. Присъстваха представители на институции, общински съветници, много деца и техните родители.


 


Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за периода от 10ти април до 17ти април


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

Във връзка с подготовката и предстоящото провеждане на Международно туристическо изложение „Културен туризъм Велико Търново 2016” ще настъпят следните временни промени в организация движението на МПС:
Спиране на движението за МПС и освобождаване от паркирани автомобили:
На 10 април 2016г. /неделя/ ул. „Рафаел Михайлов“ за времето от 12:00 до 18:00ч.;
На 13 април 2016г. /сряда/ ул. „Рафаел Михайлов“ за времето от 10:00 до 17:00ч..;
На 14 април 2016г. /четвъртък/ ул. „Рафаел Михайлов“ за времето от 09:30 до 12:30ч.;
На 16 април 2016г. /събота/ пл. „Цар Асен I“ за времето от 20:45 до 22:00ч..;
На 17 април 2016г. /неделя/ ул. „Рафаел Михайлов“ за времето от 10:00 до 15:00ч..

На 24 април за втори път кампанията “Книги за смет“ ще бъде във Велико Търново

Източник: Община Велико Търново


На 24 април /неделя/ от 10,00 до 13,00 ч. пред МОЛ Велико Търново за втори път във Велико Търново ще се проведе кампанията „Книги за смет“.
Кампанията с екологична насоченост има за основна цел да привлече децата и младите хора към усилието за разделно събиране на битовите отпадъци и намаляване на обемите от отпадъци, които се депонират на сметищата.
За да участвате в кампанията е необходимо да съберете и предадете 1 кг. Пластмасови отпадъци. В замяна на това ще получите талон, срещу който ще можете да изберете книга, предлагана на щанда на организаторите на кампанията. Всеки предал, 2 или повече килограма пластмасови отпадъци ще получи 2 талона., това е максималният брой талони, които всеки участник в кампанията ще получи, независимо от обема на предадените отпадъци.
В пункта ще бъдат приемани само пластмасови бутилки от вода, бира, безалкохолни, растителни масла, туби и шишета от козметика, санитарни продукти и перилни препарати, кофички от кисело мляко, пластмасови чаши и тарелки. Найлонови торбички, стреч-фолио или опаковъчно фолио, каси, стари пластмасови детски играчки също са сред списъка с пластмасови изделия, за които ще може да се получи книга.
Всички отпадъци трябва да бъдат изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място. Събраните пластмасови изделия ще бъдат подложени на вторично сортиране, след което ще бъдат рециклирани, за да влязат отново в битовия свят.
Изборът на книги ще включи и няколко нови заглавия, отпечатани специално за целта. Организаторите - издателство "SmartBooks" и фондация "CredoBonum", добавят към селекцията произведенията "Макс и Мориц", "Тайната градина" и "Война на световете".

Само през изминалата година кампанията реализира събирането и преработването на над  14 тона пластмаса, като в замяна раздаде над 11 хиляди книги на участниците. За сравнение – според изследванията спестената енергия от рециклирането на една единствена бутилка може да захрани компютър за около 25 минути.

Променя се маршрута на автобусна линия №4

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
www.facebook.com/gradski.transport.vt
От днес (7ми април) за период от две седмици автобусна линия №4 ще се движи пробно по нов маршрут (указан на картата по-долу) в кв."Картала". Ако през този период новият маршрут се приеме добре от жителите на кв."Картала", то той ще остане за постоянно. От центъра към кв."Картала" автобусите ще влизат както до сега по ул."П.К.Яворов" и ще стигат до последната спирка на ул."Стоян Михайловски". Към центъра, след ул."Вихрен" ще продължават по ул."Алеко Константинов" в посока ул."Димитър Буйнозов" и ул."Беляковско шосе". Излизането от кв."Картала" ще става по ул."Димитър Буйнозов", в частта й над КАТ. В новият район, който ще бъде обхванат от маршрута на линия №4 ще бъдат разкрити няколко нови спирки: на ул."Алеко Константинов", ул."Димитър Буйнозов" и ул."Беляковско шосе", в района на ж.к."Слънчев дом" и КАТ. Последната спирка ще бъде обслужвана и от автобусна линия №8. Спирката на ул."П.К.Яворов" в посока център ще бъде преместена на ул."Алеко Константинов". Промяната се прави с цел предоставянето на по-голям жилищен район от кв."Картала" услугите на обществения транспорт във Велико Търново.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново