вторник, 29 март 2016 г.

Великотърновци остават без ток утре (30ти март)

На 30.03.2016 г. от 09:00 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: ул. “Димитър Буйнозов” - номера: 5, 10 и 12. 
На 30.03.2016 г. от 16:00 ч. до 16:10 ч., поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: община Велико Търново: села - Миндя, Капиново, Церова кория, Пчелище.

Даниел Панов и консултантски екип очертаха насоките на проекта за интегриран градски транспорт във Велико Търново


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов и екип от консултанти очертаха насоките на проекта за интегриран градски транспорт в старопрестолния град, който предстои да бъде изработен. Идейната концепция е част от одобрената Инвестиционна програма на Общината по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”. Максималната стойност на безвъзмездна финансова помощ, която Велико Търново може да получи, е в размер на 10,8 милиона лева.
С работната среща бе поставено началото на шестмесечните предпроектни проучвания. Консултантският екип е съставен от утвърдени експерти в сферата на транспортното планиране, видовете подвижен състав, финансите и държавното подпомагане.
Няколко основни приоритета бяха определени по време на дискусията. Първата насока, по която ще се работи, е внедряването на съвременни електрически автобуси в системата на обществените превози. Изграждане на паркинги и пешеходни надлези на различни места във Велико Търново, рехабилитация на уличната мрежа и кръстовищата, по която се движи масовият градски транспорт, осъвременяване на транспортната схема и интегрирането на съвременна система за информация и контрол са другите приоритети.
Експертите ще направят обстойна оценка на автобусите, които се движат във Велико Търново, маршрутите и пътникопотока, както и правен анализ на договорите, по силата на които се осъществяват обществените превози. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев разведе консултантите из старопрестолния град, като ги запозна с особеностите на транспортната схема, специфичния терен и местата, където могат да бъдат изградени паркинги.

Квартал във Велико Търново остава без вода днес (29ти март)

ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 29.03.2016 г. (Вторник)  от 10:30 до 14:00 ч. щe бъдe спряно вoдoпoдaвaнeтo зa кв. "Варуша".

Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново