понеделник, 28 март 2016 г.

Община Велико Търново подпомага доброволческата акция за почистване и възстановяване на паркова зона в кв. „Варуша”

Снимка - Община Велико Търново


Община Велико Търново и кметът Даниел Панов подкрепят доброволческата акция за почистване и възстановяване на стара паркова зона във великотърновския квартал „Варуша” и ще я подпомогнат. Инициативата бе подета от двамата млади великотърновци Калоян Пейчев и Стоян Стефанов, а като доброволци се включиха и много деца, живеещи в Стария град. Доброволците бяха приети от заместник-мета проф. Георги Камарашев, който остана приятно впечатлен от проявената им гражданска съвест и активната обществена дейност. Благодарение на тях е ремонтирана и освежена беседка за почивка, която се намира над Сухата чешма.
„Чудесно е, че влагате енергията си в съграждане и опазване на градската среда във Велико Търново още от толкова ранна възраст. Нека все повече деца и млади хора взимат пример от вас, а не да тръгват по пътя на хулиганството. Не забравяйте и наблягайте на уроците в училище, вие сте бъдещето на България”, обърна се проф. Георги Камарашев към младите великотърновци. Той посети на място детската зона в квартал Варуша, придружаван от експерти по градоустройство. „Общината ще осигури необходимите строителни материали, за да бъде завършен кътът за отдих”, добави заместник-кметът проф. Камарашев.
От общинското дружество „Зелени системи” бе изпратен камион за транспортиране на събраните отпадъци при почистването на района около Сухата чешма. За подпомагане на дейността на доброволците ще бъдат набавени строителни материали – камъни, пясък, цимент, 30 квадратни метра тротоарни плочи и посадъчен материал за залесяване. Част от парковата мебел, получена като дарение от турския град Бурса, ще бъде монтирана в парковата зона над Сухата чешма.
Преди два месеца кметът на Велико Търново Даниел Панов награди Стоян Стефанов и Калоян Пейчев със Старопрестолни грамоти за будната им гражданска съвест и активната обществена дейност. След обилния снеговалеж и близо 50-сантиметровата снежна покривка младите хора напълно доброволно се включиха в почистването на труднодостъпни улици в квартал „Варуша” и на тротоари в града.

Хиляди великотърновци остават без вода днес (28ми март)

ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 28.03.2016 г. (Понеделник)  от 13:30 до 17:00 ч. щe бъдe спряно вoдoпoдaвaнeтo зa кв. "Картала".

Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

Събития във Велико Търново за периода от 28ми март до 3ти април


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


СЕДМИЧЕН ГРАФИК ЗА СРЕЩИТЕ И ПРОЯВИТЕ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО
( 28.03.2016-03.04.2016 г.)

10,00 ч
Пети корпус на ВТУ
11,20 ч
Община Велико Търново
19,00 ч
МДТ „К. Кисимов” – камерна зала
ПОНЕДЕЛНИК –28.03.16 г.
„Джоб Тайгър” – откриване на форум „Национални дни на кариерата”
Брифинг по повод общественополезна акция на граждани от Велико Търново в квартал „Варуша”
„Червило” – съвременна пиеса

10,00 ч
Община Велико Търново – Зала 302
16,00 ч
РНБ „П.Р.Славейков” – основна сграда


18,00 ч
Младежки дом, Зала 30
19,00 ч
Читалище „Надежда”- театрален салон
ВТОРНИК – 29.03.16 г.
Пресконференция на фондация „Четири лапи” по повод акция за кастриране и обезпаразитяване на кучета
Документална изложба от фонда на къщата-музей „Димчо Дебелянов” по повод 100-годишнината от смъртта на поета. Организиране на кръгла маса и представяне на юбилеен сборник с творби на Дебелянов
Продукция на учениците от класа по флейта на г-жа Жана Шимидова
Пролетен концерт на вокална школа „От До до Я“ към читалището

9,00 ч
Община Велико Търново – Голяма зала
19,00 ч
Хотел „Премиер”
ЧЕТВЪРТЪК – 31.03.16 г.
Заседание на Великотърновски общински съвет

„Музика за арфа и флейта“ в изпълнение на Ивона Недева /флейта/ и Софи Клавел /арфа/

18,00 ч
Читалище „Съгласие” - Дебелец
ПЕТЪК – 1.04.16 г.
Общински празник на градската песен „Засмяна пролет“

 От 18 март до февруари 2017 г.
хан „Хаджи Николи“
Експозиция „Златните и сребърните монети на Княжество България и III-то българско царство“ – организатор: Фондация „Търново“

18 - 31 март
таблата пред Факултет по изобразително изкуство
Традиционна фотографска изложба на сдружение „Търновски Фотоклуб”

1-10 април
Пролетна екоинициатива „Зелена мисия“: почистване и частично обновяване на туристическите маршрути в околностите на Велико Търново. Засаждане на дръвчета – организира се от Община Велико Търново, Клуб по пешеходен туризъм и Училищни туристически клубове

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново